Diskuse o počasí Bouřky od středy 26.6. do 1.7.
Nečekaná noční bouřka hodila 19,2mm. Byla to první noční přímá bouřky a stála za to. Dneska se čekají další, ale tady na severu spíše k večeru
Tady v té naší vysušené placce může být dusno jak chce, ale stejně to nedokáže vytvořit ani blbou přeháňku, už to zase leze ke 30, no hnus..
Jediná šance je asi zítra, kdy by ty bouřky mohly mít postup, ale vidím to na klasickou dráhu severem přes Labe.
No a nedělní fronta Čechy skipne a na Moravě bude zase průšvih. Tož tolik k tomu.
Tady už je projasněné, teplota se zničehonic zvedla z 20,7 na 25,3°C a venku jak v prádelně - rosný bod aktuálně 19,3°C. Odpo nebo navečer něco určitě dorazí, páč u nás už dluho nepršalo (celé tři hodiny
To v jižních Čechách stojí naprosto nehybně, doufám, že tady na Moravě to bude trochu s pohybem, jinak budeme plavat aj my na kopci...
Negan
Je pekárna a zase pofukuje sušák.. Já bych potřeboval bouřku a zalít (konečně) dnes a zítra jen bouřky okolo a pěkně zakrýt slunce, ať není těch 32°C (oslava na zahradě odpoledne). Nebo rychlou zálivku a pak zase příjemných 25°C Toť představa - skutečnost uvidíte: dnes hic a nic, zítra to sfoukne oslavu, naprší 1 mm a nic...
no hezky západ v lajně, líně se hýbe na východ. Tady pořád sbírání energie
Negan
tak v placce se první kvazistacionarni bouřky z tepla nevytvoří. Iniciace musí prijit z hor. počkáme pár hodin.
Tady vedro a dusno, 30°C, sucho, žár.. prostě hnus. Ať už toto počasí skončí, když se sem není schopno nikdy nic doplazit či vytvořit.
Na zítra tam kromě Aladina nikdo nic nemá.. ve středu mu to sice na Moravě vyšlo, ale zítra nic nečekám. V sobotu si dá Germán derecho jak tak koukám a v neděli fronta skip na Morávku. Fakt jak u blbců na dvorečku.
Konečně začalo trochu profukovat. Totální bezvětří a dusno jak v prádelně, to už jsem dlouho nezažil. Šedý dekl je téměř pryč, tak jsem zvědav co dneska. Včera sympatická bouřka, bez ničivého větru, krup a přívalového deště.
Oranžová výstraha na bouřky pro celou ČR, meteorologové se s tím nemazlí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.