Co to je já čekal slabou srágoru a leje jako z konve
Diskuse o počasí Bouřky od středy 26.6. do 1.7.
Dobré ráno. Tak včerejšek byl především v Olomouckém a Moravskoslezkém kraji výživný, ale nakonec to překvapilo i u nás na severním Plzeňsku, byť zde rozhodoval každý kilometr a byly to velmi roztříštěné bouřky. Kolem 17. hodiny přišla první bouřka, v bezvětří, která dala kolem 6 mm za cca 15 minut. Kolem 21. hodiny pak ale přilétla bouře s přívalákem a vichrem, takže máme zalito i pod pergolami. Ta dala někde kolem 25 mm za nějakých 20 minut. A kolem jedné v noci přišla bouřka třetí, která už dala kolem 3 mm. Takže zatímco na severním předměstí Plzně to sotva spláchlo prach a v centru ani to ne, u nás máme solidně zavlaženo. Ještě, že jsem plel a okopával na záhonech, budu muset znovu...
U nás modely opět s bouřkami a srážkami dnes nepočítají a ani ne zítra my tu snad uschneme, pořád musím zalivat od začátku června máme pouze 42mm srážek, vše se nám opět vyhýbá, akorát jsem rád že ty kroupy u nás nebyly Adiamko nechceš nám sem poslat nějaké srážky myslím si že už jste tam toho měli hodně letos opravdu jako by to Brno ty bouřky přitahovalo jako magnet
Prechod SF v nedeli taky pro stredni Cechy dost nejasny, ale zrejme to nebude zadny destovy zazrak. Pri postupu dal na vychod opet SF nabere na sile a proleje Moravu... Par mm tady u me neresi vubec nic. Navlhne 1mm pudy a vecer jsou suche zahony. Chtelo by to tak 50mm jako prvni pomoc.
Šumava, jak je při této synoptice obvyklé, iniciuje konvekci velmi brzy..
Jestli včera měly bouřky malý pohyb, dnes stojí zatím úplně na místě..
Tady u mě jsou podmínky o něco lepší, než včera..
Je ještě vyšší vlhkost i rosný bod je dneska o něco výš..
Tak třeba nám zaleje..
U mě včera, trochu nečekaně, zatím nejsilnější bouřka letošního roku. Kolem 22:30 z úplně čistého nebe neskutečně rychlý rozvoj bouřek, o čtvrt hodiny později dosahovala radarová odrazivost 55 dbz, naštěstí bez krup, ale chvílema pršelo vodorovně, nárazy byly silné. A v intenzitě kolem 50 dzb se tu neustále obnovovaly bouřky až do půl jedné. Blesková aktivita slušná, vzhledem k velmi malé horizontální velikosti bouřek, tak většina blesků do dvou kilometrů. Napršelo velice slušných 55 mm, a stejně jako spousta uživatelů, si letos od května na sucho nemohu stěžovat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.