Tak já tedy dnes moc nevím co si o tom mám myslet, je celkem pravděpodobné že se ty bouřky vytvoří východně od Prahy a tady nebude nic. Teď jde o to jestli mám být rád nebo ne...
A ta 3 od estofexu končí přímo nad mím domem .
Diskuse o počasí Bouřky 21.6.2024
Tak ono dvojka je taky randal a porad muze byt u vas vic v dvojce nez jinde v trojce, takze to mate celkem jedno.
Suhur
Myslet znamena hovno vedet.
Estofex je vic realite, nevim z ceho vychazi Nemci.
jack
to je tim, že to je automat z modelu
jiank, prakticky všichni až na icony tu frontu nějakým způsobem posunuli a dávaj to západnějš
Ranní sondáž z Libuše ukazuje lehce přes 1000 J/kg, to není zrovna málo, nutno podotknout, že pro čas 06 UTC předpovídal GFS i ECMWF nulu. Většina energie je ale uložena v rozložení vyšších vrstev atmosféry, do nějakých 6 km je profil spíše sušší, a to si myslím, že bude dělat problémy při iniciaci. Celkově mi přijde, že to celé putuje o něco dříve, než se předpokládá, na JV Švýcarska již nyní mohutná supercela, která má směr na to, aby trefila i krajní západ ČR. Nepočítal bych, že dojde, ale může s sebou vést cold pool, který bude následně iniciovat další konvekci. Já osobně dnes odpolední vlnu bouřek raději oželím, více vyhlížím večerní a noční vlny ve vidině nějakých rozumných srážek, ostatně regionální modely tomu docela i nahrávají.
Yoruv_pritel
Podmínky pro vznik tornád budou velmi příznivé. Budou se tvořit supercely a kroupy budou rozhodně větší než 2cm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.