Aidamko_ Ano, jde to sem. Supercelami tvořená MCS, i když minimálně na radaru to nevypadá až tak dramaticky. Ale po tom všem v poslední době je potřeba být ve střehu.
Ondráš* Jo táák, u téhle bunky bylo zajímavé, že najela na jižním updraftu degradující supercely co šla od Vysočiny přes Brna na Rousínov. Též vykazovala supercelární znaky, ale brzy zanikla jak vidím.
Taky se pochlubíme záběry SC, jejíž jádro těsně minulo sever Hradce Králové, odstup mezi snímky zhruba 5 minut. Klasický je rozdíl srážek: 17 hodin - HK Svobodné Dvory 7,1 vs. HK Nový Hradec Králové 0,2.
Brnem nyní začíná procházet bouřkový komplex a myslím si že se vyskytla slabá tromba. Přímo nade mnou. Chobot měl viditelnou rotaci. Trvalo to ale jenom pár minut.
Koukam na satelit a od JZ se uplne vyjasnuje, to jsem teda necekal, ze bude jeste hezky a teplo do zapadu. Myslite, ze z Nemecka jeste neco přilítne, nejaky déšť nebo uz je hotovo vsude. To by ta vystraha vubec nemusela byt do 2 do rana.
Jak jsem se bál,že mi to tu dneska zabouří,tak to vypadá,že asi nebude ani kapka,totálně se to vyhejbá,nechápu,že se vždy udělá skulinka mezi tím pásmem,je to tak už X roků,zajímavé
Nejsilnější bouřka (zřejmě supercela) dnes byla asi v Koryčanech: https://www.facebook.com/groups/4432546886768668/p... - 2,5 cm kroupy, došlo i na jejich akumulaci a ucpání kanálů. Hasiči tu vyjížděli k zatopeným místům.