Diskuse o počasí Bouřky od 5.6.2024
Tak už máme i výstrahu v letos klasickym pásu, a my v Praze zase nic...https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vys...
Zeu
Windy je sra*ka, zase se jede snaha najit model, ktery má nejdrsnejsi scenar? Trapny hoši.
Lucina
Většina z lidí tady by normální a fotogenické bouřky brala a nemá z nich naděláno v kalhotech. A ty do žluté výstrahy jsou ok. Takže my tady rádi nejsme, možná vy máte (jen osobního) smolíka. Já bych bral bouřky, víc deště a taky teplo, třeba 30°C. Každý to nemá jako vy :-)
Tak cosi se něco dělá, severně a severozápadně černoty, už to vidím jak to zas schytá Bílina a Most smolík.
Aha tak to neumí růst, ale jih si už dává.
Gfs teď nabombil mcs přes Moravu. Jsem zvědav jestli za 15 dní ukáže něco podobného tady.
Janbester, ne.
Negan
Modlím se alespoň za ni. Letos mám na bouřky opravdu smůlu... po většinu letošního roku jsem v Praze a bouřky tu nejsou, a když na dva víkendy odjedu na chalupu tak ty bouřky začnou být v praze zrovna když tam nejsem . tak snad se už někdy dočkám.
Od ČHMÚ:
Zítra bude situace zřejmě "divočejší". Kolem poledne se začnou tvořit jednotlivé bouřkové buňky včetně supercel a později odpoledne k nám na pomezí jižních a západních Čech dorazí pásmo bouřek (squall line) z Bavorska. Vše bude putovat k V-SV.
Čekáme nárazy větru kolem 70 km/h?, krátkodobě intenzivní srážky? a kroupy?.
Zatím na tuto situaci vydáváme výstrahu s nízkým stupněm nebezpečí, zítra ji upřesníme.
Tak teď jsem si všimnul že model ICON DE ty srážky, bouřky posunul více na sever k Praze oproti minulému výstupu, ale žádný jiný model to tam nemá.
Horkeypes
asi máš pravdu, bude to klasika, ale třeba budou vidět alespoň nějaký vzdálený blesky na jihu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.