Diskuse o počasí Bouřky od 5.6.2024
SZ krásné červánky a do toho se tu vytvořily kastelány nějaký.
No Morava krom dvou buněk nicmoc, se brzy opraví.
Tvl u nas to vsechno vznika a pak to jde do pryc
Ahoj, tady o větší kroupy po minulém roce fakt nestojím. ČHMÚ už nám dal oranžovou jako pozorovaný jev.
Z Brna už byla pozorovatelná blýskavice v noci z těch bouřek na Břeclavsku, ale odsud kvůli kopcům ne. Každopádně teď večer jsem slyšel 3 hromy z té supercely u Blanska, takže aspoň vzdálená bouřka. Byl tam i několikanásobný pileus. Potom to odešlo mimo náš dosah. Každopádně myslím, že to ještě nebylo všechno.
Boskovice si asi dají druhé kolo.
Tak rovnou přidám report.
Déšť postupně zesiloval do lijáku, až když už se blížil konec, tak začaly padat nejdřív malé kroupy spolu s lijákem (z jihozápadu) . Pak se otočil směr deště na cca východní přidalo i pár velkých krup (max. 3 cm), které padaly asi 5 minut. Žádné bílé závěje se naštěstí nekonaly.
Jinak blesky v mracích a obešlo se to zcela (!) bez větru.
Napršelo 14 mm.
V Prostejove toho bylo asi malo, ze stejnou lajnou jde dalsi jadro
Koukal jsem na zitra a tak nejak nechapu z ceho maji byt ty bourky z nedele na pondeli. Podminky nula a pritom tam toho je raketa.
Uz to naskakuje vnořeně, to budou bomby zachvili
spurdo
Hmm, tak když vidím ty kroupy jsem opravdu rád, že se to rozpadlo, tohle není vůbec nic pěkného. Otázka je co bude z těch dalších bouřek, které vznikají v úplně stejné oblasti jako ta supercela.
Aidamko_
Taky si myslím, bouřky z toho pásma by navíc snad mohly být už jen o dešti bez krup.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.