Tom31 No, tak jsem to spočítal.. za posledních 11 dní pršelo nějak skoro každý den ( jen 23.5. ne) a v součtu to zde dělá 43mm plus od začátku měsíce dalších 20mm, v součtu jsme tedy přes 60mm, což opravdu sucho není a vody je opravdu dost.. p.s. a ve výhledu na dalších +12 dní v součtu 75mm.. což uvidíme co bude..) Ani Intersucho u nás nevidí nedostatek.. a to to ještě nemají za poslední tři dny načtené..
swan1 Ve svém příspěvku jsem nepsal o suchu, ale podprůměrných srážkách. Počínající sucho zde samozřejmě je. Ale jinak souhlas, jsou na tom oblasti se suchem mnohem hůře.
Zase nás obešla východněji pěkná bouřka, zůstala jen zima +17 a sucho, včera teda bylo o dost líp, nejbližší týden podle zdejší předpovědi jen Tmax. +20°C, papriky už kašlu na to dávám ven pač mi doma kvetou, čerstvě zasázenou zeleninu nemůžete nechat týden na suchu, žádné mapy vám tohle neukážou, o pár km sprchlo pěkně, všechno to prostorově průměrujou a do hloubky půdy taky, je to jenom takovej hrubej přehled, kopněte do země a víte víc než kdokoliv jinej?.
Leze to sem jako šnek, takže toho moc nedojde. Třeba se zde něco utvoří před frontou, ale taky to nevypadá. Letos dostává a bude ješte tento týden dostávat zálivku a bouřky velká část Čech, na patek a sobotu jsou ve výhledu zase vydatné srážky na JZ Čech...
Aldy1977 Ty úhrny do neděle vypadají dost nebezpečně tady na západě Čech, tohle jestli spadne tak budou povodně, půda je hodně nasycená a všude stojí voda.Meěa by se tu přetáčet tlaková níže tak snad se ty úhrny sníží.
Ten déšť západu ze srdce přeju, tady jako včera letní den, nemuselo by se vůbec nic dnes objevit prosím, užijeme si chcanců ještě tady dost. V květnu zatím 12 dní se srážkami, klidně by po tom srážkově bohatém půlroce mohlo být ještě méně. Jenže se to zase sklopí do vlhka a do dovolené v červenci, kdy opouštím zemi kde skoro neprší ještě daleko
Tak u nás ráno mezi 5-6 ranní neskutečný přívalový déšť, 50 mm v úhrnu, za dopoledne ještě 10 spadlo. Díky meteostanicím na wundrground.com se dá vidět, že se tyto vydatné srážky táhly v pruhu od nás přímo na sever v pásu přes Litoměřice až na Ústí. Lokálnost ale je zajímavá, o cca 2 km východněji spadla ani ne čtvrtina úhrnu. V součtu s víkendem, kdy přišla hlavně v sobotu bouřka i s kroupami, tak je to 90 mm za necelých 72 hodin. A modely se shodují, že srážkové počasí bude pokračovat.
Lerak2 No, já právě koukal ještě na tu stanici Studený Zejf.. tam to ukazuje přes +26... nicméně mi to připadalo i tak poněkud hodně..takže si znamenám, že je to neplatné.. p.s. jinak aktuálně tady zase máme pěkný slejvák..
kuba No to je přesně ono. Modely předpovídají vydatný déšť přesně tam kde to není třeba. Na východ to opět asi nedojde. Secetl jsem květen, nebylo v podstatě co, pouze 35 mm, takže zatím 35 % květnového průměru a moc se to zde asi do 31.5. nezlepší.