Diskuse o počasí Bouřky od 2.5.2024
No dnes jsem si dal vycházku na Radhošť, a po 15 h se to začalo kupit a nad Vsetínskymi vrchy srazkove aktivovat včetně několika vyboju, což mě donutilo utéct do chaty Mír u Roznova. Nad Vsetínskymi vrchy byly patrne slabé srážky což srážkoměry ČHMÚ potvrdily. Takže dnes velmi slabá okrajová bouřka.
Dnes jsem si musel za třemi hromy dojet do Jeseníků. Takový menší Cumulonimbusík se snahou o mammátka. Teď už to umírá, uvidíme co přinesou další dny s dalším rozhraním. Je prostě zas suchá vrstva a chybí nějaký pořádný spouštěcí faktor, navíc mizivá dynamická podpora, jinak by byly dobré podmínky.
kapr84
Jaké zklamání? Pokud vím, tak bouřky byly přesně dle očekávání. V příštích dnech dostane Morávka více než dost.
Mraky krasny, ale vylozene jen na vrcholcich hor. Par vzdalenych hromu jsem slysel akorad v Orlickych horach, jinak bylo po dešti už. Vsechno se bezpecne vsaklo, je sucho už.
Treba se jeste neco zatoula vecer
to moc teda na moravě nebylo, aj když cape bylo fakt 1500, njn suchý vzduch, se nedá nic dělat. tady hezkých 24,1 stupňů
kapr84
kňů jak swen. Tady vůbec nic. Nechte jiným. Ty bouřky tehda jste taky museli zaspat.
Peter Sedlák 1
Já tomu věřil dnes.. no sezóna teprve před námi.. to mě uklidňuje.
první výstraha na bouřky bude beztak pro vás na západě.. néé tak jako furt je zatím sezóna v takové fázi líhnutí. Třeba bude fajn a užijou si všichni. Dnes jsem foťák vytahovat nemusel...
jojo letní den aj tu...
tak jak dnes i v dalších dnech budou bouřky na východě dost lokální... všechny modely jsou i na zítra zatím v klidu.. a nikdo nic..
Je nekdo z Uherskeho Hradiste? Jak to tam stoji na miste ne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.