Diskuse o počasí Bouřky od 2.5.2024
Jojo, je tam na příští týden postupně suché východní proudění.. mě teda překvapuje, že kam až si vzpomenu tak stále se v každém měsíci docela dost srážek vyskytuje.. někde je to horší, ale nechci přivolat, ale na nějaké extrémní sucho, co bylo před 9 lety, ale ani to nebylo až tak výrazné.. prostě taková sucha jaká byla ve 20. století se zatím máme velmi dobře.. vždycky i když je delší dobu bez deště tak srážky dorazí. To mě dost překvapuje, jestli opravdu už nefunguje nějaký ten inženýrynk... nebo ještě jinak, sice teplotní výkyvy jsou, ale i přesto mi počasí přijde v teď i v nedávné době dost stabilní.. to že fouká, je skoro každé jaro..
modely si neví rady. podobně jako, jestli napsat i nebo y. ládin je přací už od začátku, ecák taky, ale ten zbytek by se spíš hodilo říct zblytek. zas na druhou stranu se rýsuje i přes víkend něco
kapr84
No cape bude učebnicově tradiční. Včera a dnes Francie Němec a během noci fronta přeletí Čechy a zastaví se na Morávce kde pátek a sobota zase cape. SZ Čechy nula.
A do toho Shd vám maluje takže žádné kňů.
Karakal.
snad jo
No dnes odpoledne by se uz neco mohlo objevit okolo Brna s postupem na SZ a pak v druhe polovine noci, rano a dopoledne.
Tak, nás podle radaru dnes po 10. hodině trefila přeháňka, jeli jsme zrovna z Brna, ale po příjezdu domů jsem zjistil, že ve srážkoměru sucho.. takže zatím tak. Co spadlo, se záhy vypařilo.. Jako večer dává SHD nějaké bouřky.. což je mi záhadou, kde k tomu přišel, protože je sám. Asi moc nemá smysl spekulovat a tipovat, já už slibuju, že nebudu.. protože potenciál to bude mít asi kdekoliv. CAPE mají vyšší hlavně regionální modely, Ecák s gfs mají hodnoty značně nižší.. Icon i přes 200 J/kg.. což už zabouřit může.
Mě to příjde tak že se to dotkne našich hranic a stáčí se to na západ,tak si myslím že u nás nebude zase ani kapka.
Český les solidně hřmí ale ani jeden blesk
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.