Zakládám toto téma, protože by se mohly zítra na výrazné studené frontě ojediněle objevit
Diskuse o počasí Bouřky 3.10.2023
Já si myslím že tato fronta bude docela výrazná. Čeká se silný vítr a to hlavně na severu Čech. Na horách a v bouřkach až velmi silný. Estofex maluje pro velkou část 15% a 1 u našich severních hranic dokonce 2. Srážkove výrazná ovšem nebude, jelikož přejde dost rychle.
já bych to spíš přejmenoval "bouřlivá fronta 3.-4.10.23" protože tam půjde hlavně o vítr a jen lokální konvekci
Horkeypes
Pro sever Čech mohla být klidně i oranžová.
No, super, výstraha ale pozdě Ráno byl výhled na dnes úplně jiný a teď fučí o dušu a v předpovědi o desítky km/h navíc
Naštěstí jsem to venku všecko stih
Srážky teda o ničem, ale třeba něco bude. Naděje umírá poslední..
a pak zas budem tady na východě brečet, jsme všeci tady holt plačky
No bouřky stojí za houby, lajna z toho ani není, rozházený až tak že to vypadá na pár vln.
Jediný co to přinese je silnej vítr s deštěm a možná bouřkou. Praha s jihem východem krom východní moravy si asi užijí nějaké výboje ale tady to KH odrazí do Saska zpátky a Polsko.
I v zimě to vypadá líp.
Na západě už vznikají první přeháňkové buňky, před studenou frontou.
Tohle mělo být třeba na konci srpna nebo začátku září
Daniel Moudrý
Přesně tak no.
To by bylo jiné.
Ale už máme podzim (i když to tak opravdu nevypadá) a příští bouřková sezóna se pomalu ale rychle blíží.
Snad se ten příští rok vymění Čechy s Moravou.
Jsem zvědavý, jak silný mi ten náraz větru fronta nadělí, do tohohle sucha by se spíš hodil nějaký pěkný déšť.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.