Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
Model ICON drží i v druhém výstupu krásný komplex na neděli. Je to zajímavé, Kéž by to tak dopadlo. Ale ty nejhlavnější bouřky bych zrovna čekal v pátek a v sobotu, tak nevím.
Stačí trochu změna a může to projít pouze Německem nebo jen Moravou, uvidíme.
Model GFS si na zítřejší večer připravil nějaký zákuse v podobě pěkné konvekce. Zatím z těch všech modelů je nejvíce optimistický, tak jsem zvědavý jak to nakonec dopadne. Tyto večerní srážky ale GFS maluje několikátým výstupem, tak nějakou šanci tomu dávám.
HaMeLeOn14
Je ale divné, že ICON tam do soboty vůbec nic nekreslí, jen jeden systém v neděli, jinak žádné bouřky, jen sem tam jakési pásečky slabounkého deště, což mi přijde celkem divné a podceněné, na to že budou takové podmínky. Za to GEM nebo Ecák sází pěkné bouřky až do neděle. V téhle situaci tak za mě GEM zatím vychází lépe, i když se řadí mezi ty horší modely.
Klokan_0
Jo, taky mi to přišlo divné. Každopádně tak jako tak, je to zatím stále hod mincí.
Ještě zkouknu další večerní modely.
Janbester
Zítra by mělo být energie v atmosféře poměrně dost, takže potenicál na silné bouřky tam je. CAPE přes 1000J/kg a solidní střih větru. Jinak Ecák a ICON tam na neděli stále nějaké rozhraní nad ČR kreslí, tak uvidíme, co budou malovat modely dále.
Janbester
Oni by ty bouřky zítra byly silné, podmínky vypadají velice pěkně, jenže zase bude něco vadit. Takže toho moc nebude a bude to spíše na horách.
Tak tady dnes minimum 21,8°C a zajímavý celkem je, že v 0:00 UTC sondážní měření v Prostějově ukazuje 1380 CAPE. Hodně vysoká hodnota, v tuto dobu bývá většinou nejméně CAPE. Dnes by mohly být bouřky dost silné
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.