Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
Bude to ještě zajímavé
momentální srážkový úhrn pro Chomutov ..kdyby to tak zůstalo vůbec bych se nezlobil..
btw: včéra jsem si psal s aviatorem a říkal že nejhorší situaci vidí na pítek:
mrknu ze zvědavosti na ventusky a co nevidím: 20:00
CAPE: 900
SHEAR: 840
HELICITA: 230
zatím pěkný ale zase ten CIN uvádí hodnoty -150..což je dost
Tady to maluje méně, ale jak píše ludvíček, tak to vůbec nebude vadit. 50mm tady bohatě stačilo na začátku srpna, takže když spadne těch 10-15mm, tak nejen pro víno ideálka. Zase aby se to pak nevylilo v září jako před třemi lety.
GFS maluje hlavně do SZ poloviny Čech dost pěkné srážky, ICON podobně.
jack
Však se není čemu divit, bouřky se nedokážou předpovědět ani jednu hodinu dopředu...
Nezbývá nic jiného, než čekat na aktualizace modelů.
Snad to vyjde.
Klokan_0
No ta jednička dneska pro celou ČR mě trochu překvapuje..
Nicméně, při těch přízemních podmínkách, které panují, lze asi čekat, že minimálně pohraniční hory a kopce dnes něco nastartují..a pošlou při Z proudění něco i dál do vnitrozemí..
Dnešní předpověď od estofexu to je teda parádní úlet . Zítra je to taky hodně zamotané. Icon de nemá tam vůbec nic a aladin počítá s místními bouřkami.
Klokan_0
Jo, to je slušný.
To by asi byly parádní bouře.
GFS má na pátek, sobotu a neděli slušný podmínky. Jenže známe to, stačí se níže trochu posunout a je to vše pryč. Jsou to ještě čtyři dny.
Dneska to bude opravdu jen hodně lokální, ale zítra to bude nejisté více. Co jsem se Koukal na GFS, tak zítra taky nebudou podmínky k zahození. Nějaká SC vzniknout určitě může, uvidíme.
Estofex už dal předpověď na zítra a SZ Z hezky odriznut od jakékoliv šance. Bude hezky klidecek, zase horko dusno .
Bouřky jih východ až večer kdy se projeví synoptic lift s pomocí orografie, která rozbije inverzi.
Tak si užijte.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.