ota U nás tomu taky tak bylo, supercela a bílé jádro přímo nademnou, ale kroupy žádné. Také napršelo zanedbatelné množství, přesně 4.4mm. Takže asi radar fakt zkresloval. To na jihu Brna bylo o něčem jiném.
HaMeLeOn14 Jojo, ale vypadá že postupně slábne a do Olomouce dorazí už polorozpadlá. Jinak ty blesky z těch velmi vzdálených bouřek jdou vidět až sem, slušně to tam bliká, zhruba 2 blesky za sekundu.
Martin Šimon Jojo, ta byla opravdu silná. Maximální odrazivost 66dBZ a horní hranice buňky až 21km, to už je celkem dost. Jen škoda, že nevím kolik měla ta dnešní supercela v Polsku, ta musela být taky extrémní.
Martin Šimon Myslel jsem tu buňku na Vsetínsku, ta nevypadá, že jsou v ní kroupy, ale pěkná blesková aktivita, z toho by byly parádní fotky Samozřejmě obří kroupy bych nikomu nepřál
Zde srážkové slabá bouřka ale s velkou bleskovou aktivitou zejména v mracich. Blesky CG vzdálené nad 2 km, vítr žádný, srážky do 2 mm ... Takže slabota.
Aldy1977 Jo někdy to bohužel nevyjde, ale koukal jsem už o víkendu na stanici v Rožnově a srážky dle ní od 16.8. tedy parádní. Tak snad se o víkendu zadaří taky.
Říkal jsem, že dnes se na modely už nekouknu, ale nedalo mi to, hlavně ta víkendová situace mě hrozně láká. Co se týče toho rozhraní, tak modely ho tam stále pěkně drží, ICON dokonce 2 dny, od neděle až do pondělí, tak by to snad vyjít mohlo, uvidíme co další výstupy. Už aby byl aspon čtvrtek nebo pátek, to se bude vědět víc.
Peter Sedlák 1 To mě nějak nerozhodí sem a tam to lítá celé dny, včera to rozhraní měl GFS například ještě nad středním Slovenskem, dnes už ho má na neděli zpátky nad ČR, to stejné ICON. Fakt bych ještě počkal, i s tím SZ, aspon na čtvrtek nebo pátek.
A navíc, ICON to kreslí až na neděli a pondělí, ty tam máš na obrázku CAPE v sobotu
Klokan_0 No od Rousinova to do Vyskova nastesti zeslablo. Spadlo tu u nas asi 20 krup, jedna kolem 1cm, a pak 1,3mm v desti. Po vcerejsich 18mm sem rad.