Uvidíme jestli si nějaká odvazliva buňka odváží vstoupit do kraje Ústeckého
Diskuse o počasí Bouřky 13.8.- 20.8.
ALADIN dnes pro oblast Moravy docela mega fail, na to, co tam je teď aktuálně, nemá v předpovědi ani kapku.
Na tom severu je to brutal a v tom Polsku tam musí totálně plavat,bto budou mega úhrny.
Jsem říkal počkejte na večer, akorad jsem to čekal na SV
Už to slábne škoda
Tak ty bouřky které měly směr Děčín jsou mrtvé. Byly to dobrý buňky no.
Krkonoše budou mít hody. Ultimatne pro SZ bude šance ten komplex z Německa který to vytocil spíše víc na východ. Takže by alespoň mohlo skrtnout krušné hory.
Tim by se jen dokončila krasnoucka díra jenom na SZ za těch 5 dní.
Neuvěřitelný
Tady alespoň zapršelo a k vidění byla krásná blýskavice. Akorát jsem nečekal že nás to takhle brutálně přeskočí už jsem si říkal to nemá kam uhnout, ale stejně. Jinak Nymburk a Poděbrady zase sklízeli,zítra asi vyrazím do Poděbrad na kolonádu a třeba tam potkám přímou bouřku.
To jedno jádro se pořád drží pěkně a Děčín by to mohlo chytnout
Olomouc přímý zásah Tolik blízkých CG blesků jsem snad nezažil. Nádherná podívaná a blíží se další. Všude to jen bliká
Hlásím z mé lokality - po dlouhé době nás trefila přímá bouřka. A už vůbec si nepamatuji, kdy to bylo při pohybu z JV. A přitom ještě kolem 20.hod to na nic nevypadalo. Délka bouřky cca 30 minut, déšť silný, nárazový vítr naštěstí ne moc velký, blesků až neuvěřitelné množství, krátký úsek s krupkami do 1 cm. Spadlo kolem 35 mm.
Blesků je dnes velmi vysoké množství. Ostatně také způsobují škody - na železnici uhodilo i do vlaku a v Jeseníkách zranil blesk člověka: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zraneni-muze-v...
Škod po přívalových srážkách je nejvíce v Praze, kde úhrny dosáhly 30-50 mm dle místa (nejvíce kolem centra a Dejvic). Bohužel ty nejvyšší úhrny byly v těch nejvíce zastavěných oblastech. Jinde vážné škody hlášeny zatím naštěstí nejsou. Ještěže nejsou vyšší hodnoty střihu větru (to by se tvořily i četnější supercely).
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.