Tak nakonec těsně přede mnou rozpad a dalo to 1 mm, jak jsem očekával svetlo se to kolem řeky k Brdům. Ale blesková show neskutečná, v Praze asi nejlepší bouřka roku. Jsem zvědav na úhrny z pražských stanic.
Janbester Jak už psal Aidamko1 tak dle modelů GFS, ICON a ECMWF by něco na JM mohlo dojít až někdy kolem pozdně večerních hodin. Všichni 3 se tak nějak shodují.
Janbester U vás se ani nic moc nečekalo, když soudím dle výstrahy. Tady ani konvektivní mrak. Jen poklice do brzkého odpoledne. Čekalo se víc a SO hodila vidli. Obrovské zklamání pro SZ, už pátý za sebou.
Ondris Ono to přešlo nakonec relativně rychle, navzdory očekávané stationaritě, takže úhrny nejsou vysoké - 10-15 mm. EDIT: Tak nakonec spíše 15-20 mm.
U nás to odpoledne nakoplo jednu bouřku, jinak byly ale kupy roztrhané a teď už v podstatě zůstala jen vysoká oblačnost. Aktuálně to na vznik něčeho dalšího vůbec nevypadá.
Nevím co tomu brání. Teď narostly kupy ve směru na Chomutov a hezky chcíply. I ty kumuly ve směru jihovýchod. Prostě co zase je špatně na SZ? Já už nemůžu vymyslet nic co by bránilo tvorbě. Zbytečná výstraha pro Ústecký kraj.
kuba tak druhé kolo pro vás asi. No jen aby to neudělalo velké škody.