Krásná pravostáčivá supercela, než to přišlo krásně bylo vidět jak si to přisávalo vlhkost a pořád to rostlo... Prší už přes hodinu a pořád silně hřmí, paráda tohle.
Ty kroupy byly velké, i 4, výjimečně bych řekl i k 5cm.. Bouřka vznikla téměř v totožném místě jako ta loňská SC.., která šla tudy, ale tentokrát šla na V, posléze JV a nás o pár km bezpečně podjela.. Což jsem tedy rád.., kdo by chtěl takové pingpongáče na svou zahradu, dům, auto , a aspoň jsem ji mohl i sledovat z boku na dálku.
Ono se tvoří kumuly, ale vlastně taky netvoří. Já už nevím co je špatně. Fakt je to marný pořád jen čekat. Fail za failem na SZ. A to může být úplně všechno. Můžem to znova zabalit. Nějaká reálná šance až od středy.
Tak co myslíte, vystřelí to ještě dneska někde večer a později večer vzhůru? Tady už dost dní nepršelo, přesto je velká vlhkost už od včera. Aktuálně 29°C, 21,1°C rosný bod a vlhkost 62%.. To je na bouřky ideál...
swan1 Já myslím že už se nic nevytvoří,všechny mraky se tu rozpustili a nečekám už nic, a to jsem si myslel že od neděle budou bouřky každý den když jsou tak dobré podmínky.