Tam spadne jak v noci v train efectu v Jaroměři u HK.
To je mega jádro.
Diskuse o počasí Bouřky 13.8.- 20.8.
Frantis95
Nejsem Sean ale mohu odpovědět sledují tu bouřku od samého vzniku je silně nabitá a vznikla na Svatoboru aktuálně hřmí co 5 sekund neprší a jsou v ní kroupy
PatrikMO
Pohybuje se vznikla mi nad hlavou u nás tedy 15 minut intenzivní déšť teď už hřmí nonstop ale už je20 km ode mne Sušice. Jsou v ní kroupy. Mám radost z toho, že jsem zachytila její vznik.
Práce orografického liftu, jako spouštěcí faktor.
Pokud tam vznikne bouřka tak může trvat dlouho, protože se může pořád obnovovat zezadu, kvůli tomu horkému vlhkému vzduchu který tam proudí. Takzvanej back-build typ bouře.
(supercelární) Došlo k splittingu.
Vypadá to hodně špatně tam. Úhrny na malé ploše asi budou přes 100mm. Není to pěkný.
Kůsov u Stach má cca 2-3 cm kroupy: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1613102305...
Ano ta bouřka na Šumavě je hodně silná. Klidně mohl být i extrémní stupeň. Tady odpoledne postupovaly slabé srážky a hned to opustí ČR a je z toho bouřka. Nic tu na SZ dnes nečekám. Krušné hory jsou naprosto neschopné.
V noci jsem to bohužel prospal taková situace zrovna když mám na ráno, ale přítelkyně říkala že když zavírala v noci okno tak brutální liják a co 5 vteřin to blesk, takže to mohlo být docela silné a myslím si že i dost napršelo. Dneska si myslím že něco bude jak nás to jednou trefilo, tak to teď bude chodit stejnou drahou. Dávám tomu dnes šanci jen by to mohlo přijít dřív.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.