Lerak2
Teď tam lupnu raný kadeřávek na zobání po celou zimu a pekingské zelí, vybraná odrůda je super raná a vydrží až do lehkých mrazů, do úplného sucha a vedra jsem to sázet nechtěl, pěkně je vidět ten koláč sucha pod švestkou a ořešákem, na tohle se žádná technologie zalévání nehodí, celé to tam po česneku totiž zrejpu + odplevelím + odkořením a zapravím organiku + pomocné půdní látky + hydrosorbenty, teď je pro mě top výsevní sezóna, nikoliv jaro, po vzejití lehce zamulčuju a sucho je eliminováno, v září už to pak nebývá tak tristní.
Diskuse o počasí Bouřky od 3.8.2023 do 5.8.2023
Chlapci poraďte mi mám melouny před 2 dny jsem ostříhal nějaké boční výhony aby to co nejvíce šlo do plodů, ale teď mně dost zvadly. Co s tím nevíte někdo?
Budou v noci i nějaké bouřky? Něco kreslí Aladin, ale nevím nebo to bude jen silný déšť.
A co ten vítr to jsou chvílemi strašné poryvy tady.
Klokan_0
Těžko. Hlavně aby z toho deště něco zbylo, když se to furt ubírá a sune na východ.
Jsem zvědavý, jak to bude v noci.
Nějakých pár blesků k tomu trvalému dešti by neuškodilo.
Klokan_0
A co Slovinsko, tam dává ICON-DE přes 300 mm za 48 h. Snad je to nějaká blbost, to bych jim fakt nepřál...
Německo opět jede. Na SZ se vytvořila linie s hodně blesků... Něco podobného se tvoří uprostřed. Jde to slušně do výšky i přes nižší teploty.
HaMeLeOn14
Tak déšt bude dle modelů hlavně v západní polovině Slovenska a potom i na krajním východě ČR ovšem i na Šumavě a na JZ může spadnout kolem 30-50mm, zbytek tipuju do 20mm, což je i tak docela slušná zálivka. Jinak by mě zajímalo, kde v jaké části východní Evropy budou bouřky nejsilnější a jestli ty úhrny naprší jen v dešti nebo i v kombinaci s bouřkami, protože když přeci převažuje teplotní rozhraní, tak by se měli vyskytovat i silné bouřky.
am96
Podle výstupu to vypadá hodně nebezpečně, ale pravděpodobně to nebude až v takové míře, další výstup bych to čekal pryč.
Ta lajna která jde sem je fakt dobrá a zároveň strašně špatná.
Bohužel no, chybí víc cape, v západním Německu bylo 700 ML cape a tykokos hodně supercel a teď tam jede lajna která chce bownout.
Bohužel, tak nejbrzěji za týden bouřky.
Obdivuhodný jak ta lajna sem jde rychle. Až 120km/h. Sem dorazí za cca hodinu a něco a na hranicích je za půl hodiny.
No dopsal jsem to a ta to teď rozjela s blesky.
kuba
Teplota u země nás nemusí zajímat.
S blesky to parádně rozjela a to je chladno u země.
Snad to vydrží, má hezkej směr.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.