Hezká upomínka od CTRA na derecho přesně před 10 lety. Lepší shelf jsem v životě neviděl, boužel tomu odpovídaly i škody, které byly (nejen) v okolí Prahy ohromné...
swan1 Hele, možný to je. Dnes za Augsburgem děsná čina, dokonce i já, bouřkoskeptik, jsem fotil aspoň takhle přes volant. Ale foto vypadá dost nevinně, bylo to ve skutečnosti černý jak bota.
Uvidíme jestli se nějaké ty bouřky ukážou, ale modely teda začínají celkem slušně přídávat na celkové sumě srážek do pondělního rána. Na Moravě to vypadá že bez problému naprší přes 80mm a místy i více…
No, bouřky se rozjely pěkně, přes celý středozemní moře, a přes Balkán až k Ukrajině, hezkej pás..No, do Kladna mi to nic moc nemaluje, tak můžu být pouze překvapen..10mm to dává, to jo.. v součtu..
Frantis95 Tuhle situaci si pamatuji úplně živě, byl jsem venku v Praze na hřišti s kámoši a když se to přihnalo, zase tak velké to nebylo, bylo to hlavně o větru, něco jako příval vody ani moc nebylo, spíše velmi krátce, taková mírnější smršť. Ještě si pamatuji, jak kámoš říkal, že to nebylo nic hrozného a on byl z Ostravska, kde byl zvyklý na větší bouřky.
In počasí mi hlásí mi hlásí že v 11:00 ve 20:00 a 23:00 budeme mít bouřky asi myslel to co teď leze z SK. co se tozpadá no zatím obrovské fiasko, ale nějaká ta bouřka se během dne určitě ukáže, ale to by nesměl fučet ten posraný větr.