Aidamko1 U nás 3 mm za poslední týden, což bylo odpařeno za včerejší slunečné odpoledne, natož za dnešním fičák a též až na nynější večer opět slunečný celý den, takže sucho se tady spíš prohlubuje, Vysočina dostala tentokrát nejméně z republiky, všude kolem lepší.
Jo no, žádná vedra bohužel nikde ve výhledu.. od srpna už zázraky nečekám.. už budou chladné noci a za tu chvilku se už povrch nestihne pořádně vyhřát... na pořádné bouřky to chce aspoň pár dní 30+.. když vidím ty úlovky z ostatních částí Česka, tak nechápu...letos mě vlastně dosud netrefila ani jedna bouřka třeba s větrem, nebo nějakým silným deštěm, to opravdu nepamatuju... je to letos hodně poklidná sezóna.... všude kolem se straší oteplováním a rekordy, ale tady v tom našem rybníčku až podezřelý klid... k tomu v Alpách sněží a mrzne.. no prostě "paráda"..
Yor3 Člověče, děláš tu z konečně pár mm deště a pochopitelného přechodného ochlazení při vlhčím oceánském proudění, což je v mírných šířkách úplně normální, nevím co.. Kdybys zažil holínkové července v 70tkách a 80tkách, kdy SZ proudění a deštivo vydrželo běžně třeba 10 - 14 dní v kuse a během prázdnin se to i zopakovalo, denní teploty byly pod 15°C , co bys dělal, vzal by sis dvoje spoďáry, vaťák, beranici a sněhule? Odkud si spadl do střední Evropy, z Řecka? kapr84 Ono se straší, jo? Mě teda na klidu tady v Pošumaví moc nepřidávají supertropy, teploty 35, 36 i přes 38°C... To tu nikdo nepamatuje...
kapr84 Já vidím akorát Cumulonimbus v dálce, vypadá hezky, ale je moc daleko na nějaké focení. A když si tak uvědomuju, tak nemám tento rok ani jednu bouřku vyfocenou z dálky, myslím tím celý bouřkový mrak, jen sem tam nějaké přehánky s pěknou základnou.
Yurri Já Teda nechápu, u nás prší teď každý den... Nebezpečí požárů teď u nás rozhodně nehrozí. Za poslední týden tu v okolí spadlo někde i 30mm. Je to dost lokální, ale hořet určitě nebude...
kapr84 Mě se právě líbí takové osamocené bouřky, kdy široko daleko nic, jen ten bouřkový oblak, to jsou potom hezké fotky Ještě takhle na večer, když zapadá slunce.
kapr84 Ale v Čechách bylo, vícekrát a na mnoha místech.. V červnu i v červenci, k tomu spousta tropických dní.. V západní Evropě také, o rekordech v jižní Evropě ani nemluvě.. Že to jedno léto není v Buchlovicích, co s tím jako..??? Omg..