Diskuse o počasí Bouřky od 24.7.2023 do 26.7.2023
Flame
Ne dneska půjde spíše o intenzivnější přeháňky ve kterých občas zabouří. Hlavně na JZ Čech kde má být nějaký Cape. Aladin už několikátý výstup dává nejvíce srážek sem, tak snad mu to vyjde. Dneska a zítra se čekají srážky na většině území a pokud to výjde riziko požárů se výrazně zmírní.
Tak včera úspěch, všechny hrůzy se vyhnuly, sice máme za včerejšek nulu, ale rozhodně lepší než mít poškozenou střechu a bordel všude po ulici. Teď to už nevypadá tak vábně to srážkové pásmo z Österreichu, při příchodu k nám do BK se to trhá a slábne; líp to vypadá západně od nás, resp. na jižní Moravě + Vysočině. Teplota taky zatím nic moc nespadla, je tu 25,5°C Snad aspoň trochu zaprší.
jack
Tak u tebe včera aspoň taky 2mm, však je to fajne. Konečně sprchlo. Takže úhrn od 23.5. se aktuálně dostává na 29mm. Což je už lepší. Tak a teď jsem zvědav kolik spadne v Čechách.
swan1
Joo, směr vypadá dobře. Když se to nějak nerozloží cestou, tak by u tebe mohlo pořádně zalejt i s blesky.
Už vyhlížím příští bouřkovou situaci. Snad něco o víkendu v sobotu.. asi zajdu i do kostela, ať už tu smůlu protrhnem.. včera fajn úlovky co jsem viděl.
Ten dnešní déšť zatím ani nesmočil zem.. a čhmú na zítra už vyhrožuje trvalým.. tak to jsem zvědav, protože ho nikde v modelech nevidím
12:10 Tak slabounký déšť pokračuje, už i dvakrát cvakl srážkoměr.. tak prosím do večera..
Zase kulovy jako vzdy...pane boze dej nam vlahu
Načasování je skvělé, ale podmínky.. samozřejmě ty moc nejsou.
Snad alespoň trochu zabouří.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.