Diskuse o počasí Bouřky od 24.7.2023 do 26.7.2023
Janbester
Estofex psal, (nejspíš v oblasti kde je stupen 2) že jsou bouřky pravděpodobné i v noci, ale nejspíš už asi ne. V Bavorsku furt naskakují nové jádra, ale zatím jsou slabé a vždy po chvilce zeslábnou. Tady v ČR asi už nic nevznikne, max něco menšího na Vysočině, tam bouřky moc nebyly a energie tam bude asi dost.
am96
Jojo, kolem Milána to zas byla síla. Takhle dopadl Boeing, který se v bouřce snažil odstartovat -> https://twitter.com/JacdecNew/status/1683522027855...
Krásky...
daz_4
Jak to tam dělají? Přeženou se tam prudké bouřky, ráno, dopoledne, odpoledne, večer i v noci a takhle každý druhý den. Podle mě mají velký vliv Alpy. Když ten vzduch proudí skrze ně, musí se hodně zvedat do výšky a to vyvolává ty bouře.
Bouřky v Sasku úplný zánik a druhá lajna míří přes Polsko dál
Tady fotografie škod od jednoho mého kolegy: https://eu.zonerama.com/tvlipnik/Album/10106014 Např. vysklená okna místního zámku.
Dnes jsem maximálně spokojená, napršelo 31,3mm, maximální rychlost větru 86km/hod, vzalo nám to strisku z kurniku, teplota klesla úžasné, konečně se dá pořádně vyvětrat. V jednu chvíli jsme měli misto schodů na zahradu Niagary, ale vše vsaklo, škody nejsou. Podívaná krásná ale nefotitelna. Příchod SC z Jižní Moravy byl fenomenální. Tak fotogenickou krásku jsem ještě neviděla.
am96
Kdo tím žije tak to tak má, někdo hledá emoce ve sportu, já v počasí a bouřkách.. takže prostě bez nadšení a zklamání to nejde.. ne každý to tak prožívá. Ale já ano. Já jsem zase třeba uplně v klidu na tom fotbale, tam je mi to jedno jak to dopadne, ale bouřek ne e... Ok, nejde to ovlivnit. Ale prostě to tak někdo máme..
kapr84
Já to zase až tak neprožívám, ale mám to velice podobně.
Na západě by se dnes mohlo už něco objevit. Opravdu škoda, že chybí ta hnusná CAPE. ICON-DE ukazuje dvě bouřková pásma. Jedno rozpadající se v úterý večer a další v noci na středu. Takže snad něco bude.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.