Martin Vítek ? Gratulace Jinak, už jsem to tu psal, ale tipnu si, že ve vlhkém a teplém vzduchu před Bavorským lesem a Šumavou tohle ožije.. Tady u mě aktuálně sice pod mrakem, ale 26,7°C..to je fajn...
Achjo, když zas vidím ty fotky s shelfama... tož z toho mám depku.. letos nemám ani jeden a to sme už za půlkou sezóny... neuvěřitelné, každá sezóna přinesla aspoň něco vždycky... pořád doufám v něco, tak snad no ještě... dneska to podle aladina dorazí zase za tmy, to ani nemusí, zbytečné.... člověk se celou zimu těší na letní bouřky a pak přijde taková sezóna... netoužím po odnesené střeše, to ne.. ale aspoň něco hezkého, ani to... v dalších dnech už jen zima... letos už jsem kvůli bouřkám procedil tolik slz zklamání co nikdy ale asi to nemá smysl řešit.. sledování modelů přínáší jedno zklamání za druhým akorát...
Tohle bych navrhnul na další zápis do kronik.. Na českém SZ je o dost silnější bouřka než současně kousek vedle za hranicemi v Německu .. To se jen tak nevidí..
U nás je po polední přeháňce dusno jako blázen, divil bych se, kdyby už do večera nic nebylo... Chtělo by to, protože déšť v příštích dnech se má bohužel odehrávat jinde ?
Už tam vidím celou lini od Šumavy až k té supercele, ale zatím jenom jako představu. Každopádně tohle může být ta linie, která přinese plošně silnější nárazy, respektive samotná studená fronta. Silné nárazy beztak budou i mimo bouřku.
Nad těmi Jeseníky to taky pěkně jede. Zatím se ty nejvýraznější bouřky s výstrahou čhmú moc nepotkaly...
Konečně první normální bouřka, v letošním roce. Trochu zabouřilo, na pár minut se zvednul vítr a hlavně to hodilo 4,5 mm. Po pár minutách, bylo po všem. Spokojenost