Diskuse o počasí Bouřky od 24.7.2023 do 26.7.2023
Klokan_0
Ne, dneska to k jihu utíkat nebude, tam se tomu chtít nebude tolik, jako jindy..
Protože jihem, Alpami půjdou jiné bouřky a kovadliny, oblačnost z nich bude sahat až do jižního Bavorska..
Kdežto v dráze směrem k JZ hranici ČR se v Bavorsku projasnilo a tudy to podle mě půjde za energií..
To hlavní má přijít večer, ještě je čas...
Janbester
Na Moravě budou bouřky až později večer.
Predators2
nezajímavé, ono to ani není to že krušné hory to pokazí, jde to prostě mimo ČR. Teď tam krásně u Aše zesílila ale prostě to pojede podél hranic. Takže leda že by se rozšířila nebo stala supercelou stočila se.
Peter Sedlák 1
No nás by to trefilo ne? Ono se možná ještě něco vytvoří jižněji.
Souhlasím, silné bouřky mám vždycky spojené s Francií... a letos jak když utne.. celá západní Evropa velmi slabá sezóna.. jede to na jihu, ale souvisí to asi s tím, že ty vysoké teploty se drží spíše tam.. k nám toto léto neproniká nějaké echt tropický vzduch.. je to takové zabržděné stejně jako ty bouřky.. ale média budou furt všechno přehánět a zveličovat.. při tom realita je někde jinde. Je znát, že lidi sledují média míň a míň a ti se snaží ještě nějak zaujmout.. dneska možná něco večer bude. Ale momentálně zataženo střední oblačností a 28 °C.. dá se říct, že je vcelku příjemně a to se čekalo i 35 ... což je tak maximálně v autě :-D
swan1
Asi máš pravdu, trochu sem to překreslil a zhruba takhle by mohla vypadat trasa systému, ale je to jen můj odhad. Jinak už ted vznikají pěkné jádra v oblasti Vysočiny, postupně by mohli i zesilovat.
Ve Švýcarsku (u hranic s Francii) podezření na tornádo. I u nás v Zurichu, extrémní nárazy větru a popadané stromy.
https://twitter.com/wxnb_/status/16834217333179023...
Já se přidám s OT informací o tom, že za posledních 60 dnů v ČLK napršelo krásných 44 mm (díky výjimečné bouřce v pátek, jinak crcky). Nejdeštivější měsíce. Zato fouká a je poměrně teplo. Na sečených plochách tráva letos vlastně není, to jsem za 8 let zde nezažil. Dnes a zítra by to chtělo aspoň dvacku.
Jo a Držovice u PV jsou na tom docela podobně, bouřky to tam letos míjí.
Ve městě La Chaux-de-Fonds ve Švýcarsku naměřili náraz 217 km/h: https://www.20min.ch/story/tornado-fegt-ueber-la-c...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.