Diskuse o počasí Bouřky 16.7.2023
Každopádně Německo si určitě zase užije pěknou situaci, začnu jezdit asi tam, stačí kousek za naše hranice jen
Uvidíme okolo oběda jak na to budou reagovat modely , ikdyz podle mě už teď můžeme sledovat pouze radar
Zatím to vypadá hezky k ránu by mohlo něco spadnout
https://www.ventusky.com/?p=50.5;13.4;5&l=rain...
No uvidíme jak to dopadne
Ale zitra tu nic nebude až večer by mohlo zabourit ale jen kolem Jindřichova Hradce u nás nic .
V pondělí to vypadá že bude bouřit skoro všude kromě JZ opět tady nic .
A teploty dnes +37 , zítra kolem 30 a pondělí zas +32 a je vidět aspoň podle aladina i raní teploty celkem rozdílné od pondělí na S kolem +15 na J kolem +23 ...
A co jsem se koukal na modely tak budou zdrejme rozdíli v teplotách mezi S a J . Třeba Liberec bude mít ke konci příštího týdne kolem +22 a občas tam zaprsi , tak J a JZ bude mít stále kolem +28 a jen v pondělí a pak v sobotu možnost bouřky . Roky tu nebylo takový sucho jako je letos . Šumava letos nefunguje. A měsíc srpen taky nevypadá dobře má být +0,5 teplejší ale J , JV , JZ +2 teplejší a co se týče srážek to má být v průměru ale JZ mírně podprůměr zase ...
Ani bych se nedivil kdyby za 14 dní možná dřív tu nezvysili výstrahu na červenou extrémní nebezpečí požáru ?
V mé oblasti je naděje spíše na pondělí, dnes ráno jsem musel provést těžkou zalévačku, ale nevim jestli to pomůže. Voda co z minula napršela bude zase skoro brzy fuč
No a dnes nás čeká třetí tropický den v červenci a ano, v Zašové u Rožnova má prosím kolega už 6 tropických dnů!
Není to zde takové drama jak se nám snaží média namluvit, dalo by se říct, že zatím jsme z veder vyšli jako vítězové, naprosto ideální léto krom srážek. A navíc to vypadá, že těch tropů už v červenci moc nehrozí, ale je před nama ještě celý srpen, tak snad bude spíš vlhký než tropický...
Uvidíme jak to všechno dopadne , každopádně se to může ještě dramatický změnit si myslím ,počasí vždy dokáže překvapit , říkám ono se to otočí,ty výhledy bych moc vážně nebral že může být srpen hodně tropický , jak říkám ,myslím si že nás to pěkně vypeče to počasí ještě !!
radek4545
Prosím pošlete mi odkaz na tu předpověď na srpen? Děkuji
Minulý rok v červenci tady bylo 8 tropických dnů + jeden supertrop, tohle letos si myslím nedosáhneme. Srážky byly také bída, víc jako loni a na konci července v přívaláku spadlo skoro 60 mm. Tak doufám, že se to už konečně ve druhé polovině července vzpamatuje, nějakým teplotám kolem 30 si myslím po zítřku odzvoní na týden minimálně
Bude nás ovlivňovat tlaková níže a do konce července žádné tropy ve výhledech nejsou. Model GFS maluje od půlky příštího týdne do konce výhledu teploty okolo 20°, zbytek modelů je teplejší a udává teploty v maximech 26°. Uvidíme jak to celé dopadne, večerní výstup už asi bude zcela zásadní pro určené rázu počasí od poloviny týdne.
Já jsem raději odjel od veder na Slovensko, takže si dnešní supertropy užijte.
Předpovědi aktuálně moc nesleduji, ale s bouřkami to moc dobře nevypadá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.