SV hraje opět svoji ligu, neskutečné jak to tam nezdechne jak u nás, i můj oblíbený JV Slovácka něco dostal, ale tam bylo sucho asi jako tady, půda je přeschlá a tvrdá, proto dělá i pitomejch 20-30 mm problém, takhle žlutá Vysočina se v půlce července jen tak nevidí.
No já to sleduju na radaru a vidím že nás to tam pěkně trefuje. Bomba, ale u nás prý byla i jakási hrůza a padaly tam i kroupy jen doufám že nebyly moc velké. Jinak stále se něco ještě vytváří tak snad ještě není konec
Zdravím ve spolek, tak tady po dluhem době pořádná bůřka, tak silné hromy sem dlůho neslyšel až sa barák třásl. Blesky každý cca 20 sekund. Konečně zapšalo uvidíme pár mm to eště určitě dá.
"Letecky" jsem prohlédl modely jak se trefily (nebo ne) na ten bouřkový systém co se týče množství srážek. Nejlépe to zvládl Aladin a polský model UM. Nejhůř ICON. GFS byl blízko, jen to dával východněji. Tož tak ....
U nás celkem krásných 28,6mm, to jsem opravdu nečekal, to už hodně dlouho nebylo, měli jsme kliku, nacházeli jsme se přesně v dráze linie konvergence, tak, že se stále okolo nás tvořily bouřky a dostaly jsme to v plné síle, bylo i několik pořádných šlupek až jsem z toho vyskočil z postele vítr dosáhl v maximu kolem 10m/s tak že v pohodě
Tak nás to hlavní bohužel minulo o nepatrný kousíček jižně. Zatímco Přerov má skoro 30 mm a Chropyně 47mm, tak tady sotva 5mm, Troubky, které jsou vzdušnou čarou nějaké 3-4km na jih už mají 24mm, to samé Dluhonice jihovýchodním směrem. Takže obrovská škoda, mohlo být parádně zalito, takhle to sotva zalilo povrch, no lepší než nic... Aldy1977 U vás to nakonec vypadá na docela slušnou zálivku, tak snad se to teď bude opakovat častěji.
2,6 mm.. je to sice plivnutí. Ale i za to málo jsem vděčný. Jsem totál mokrý, ale hned se zvedla nálada.. napršelo nejvíc od 28.6. to už je řádný důvod k oslavě!