Tady příjemné překvapení, jsme už vůči trajektorii fronty dost západně, ale i tady aspoň něco, zatím 4mm, včera 2mm, nemělo být nic nebo je pár desetin.. Je příjemné po delší době vidět zase louže A těch řeči, že nebude nic, nic vypadá jinak, než tato mapka.. Jen ty rakouské bouřky zůstaly v Rakousku.. Takže Čechy nakonec i trochu nad plán, J Morava zatím bohužel za očekáváním.. Ale ve V polovině je šance ještě dnes během dne..
Fstorm No, i ta špetka optimismu mě při pohledu na družici a radar a ven opouští Nyní se tu sune castou drahou, j Čechy, západ vysočiny, Jeseníky, takže toto sem nedojde. Venku chladný vítr od severu, opar, cáry NO, takže podmínky na h.... No vidím to zde bledě a snad se pletu
Fstorm Modely to hlavní kreslí až ráno, i aladin tam v posledním výstupu má něco docela pěkného, ovšem nevím jestli mu mám věřit. Teď fakt jen doufat, co to vyvede.
No tuším, že dnes opět už nic. Odpoledne to ožije mimo ČR. 9 mm ze středy nebylo už v pátek poznat. Pokud nespadne 20 mm a víc, je nějakých pár mm o ničem. A to až na ojedinělá místa dlouho asi nespadne.
Aldy1977 Doufejme, že třeba zesílí to na Rakosko Bavorském pomezí. Tady už to není sranda, víc než 5mm naposledy spadlo 9. června a poslední opravdu vydatné srážky jsme měli 17.5., to spadlo 24,6mm. Za červen spadlo 29 a za červenec 8mm, to je při těchle teplotách prakticky jakoby nespadlo nic. Jestli to nevyjde ani dneska, tak už nevím...
ota Je to na mnoha místech ČR už kritické, snad to z Rakouska dorazí, moc tomu nevěřím, je dekl nad celou Moravou z SO, a taky si myslím, že podmínky nejsou dobré. Tady ještě navíc duje chladný sv. Ale je to můj subjektivní názor, snad ti bude jinak.
Tak tady jsme na nule a celej západ taky,ten 1,5mm co napršel z pátku na sobotu se hned vyparil a extrémní sucho pokračuje, navíc už se od západu vyjasnuje tak bude zase horko.
No původní příspěvek jsem smazal, trochu balastový Ranní minimum dneska parádních +23,6°C, což je skutečně druhý den po sobě trochu více nepříjemné. V noci nespadla ani kapka, takže asi tak nějak. No teď k předpovědi modelu Aladin. Hele ono to vypadá hezky, ale je nutné počkat a zdržet se jakýchkoliv závěrů. S modelem Aladin docela pěkně souhlasí model SHD, naopak hlavní konkurent Aladina ID2 počítá s bouřkami jen nad Rakouskem. Tak jsem osobně velice zvědavý jak to dopadne, ale osobně bych čekal, že to spíše zasáhne to Rakousko, nicméně kdoví.
Radarová simulace modelu ID2 ve 13:30, zdoj:meteologix.com
Sumarizace modelu Aladin mezi dnešní 11-14. hodinou
Radarová simulace modelu SHD dnes ve 14:00 , zdroj:meteologix.com
Aktuálně hlásím mírný déšť a dva hromy někde na JV/V. Jo nakonec paráda a spokojenost, trochu zapršelo, hlavně se snad trochu na chvilku ochladí. Akorát škoda, že se to neutvořilo západněji, bychom z toho mohli vytěžit více, ale posíláme dál na střední Moravu.