Diskuse o počasí Bouřky 16.7.2023
DavidD.
Myslíte ze dnes něco dojde na Moravu, tedy hustopecsko, sice tam nejsme protože jsme na dovolené ale zajímalo by mne to
DavidD.
Kdyby nedošlo, tak skrze poměrně vydařenou bouřku ve čtvrtek bych z toho nijak zklamán nebyl. Horší ranní minimum taky asi nebude, takže pohoda. Já v bouřky věřím, sice až v pozdější fázi nočních hodin, ale věřím. Jinak ta frontální vlna teprve skutečně vzniká, nad Česko se pomalinku nasouvat bude v druhé polovině noci, kdy konvekce vypukne i nad našim územím, ale ten rozsah je samosebou spekulativní.
K ránu pak frontální vlna poněkud zmohutní v teplém vzduchu nad Moravou, bouřek bude hodně, ale intenzita je dost spekulativní podobně jako rozsah. Uvidíme no. Nechci se přiklánět k ani jednomu názoru, prostě si počkám jak to dopadne. Zajíci se počítají po honu.
martinnovak
To nevím zatím je to směr takový že nás podjede pokud se něco nevytvoří z kovadliny nebo nezmění to směr i když u vás na jihu od Brna je zatím dle mě samce větší a říkám jen o tom co vidím a jak se to pohybuje jestli ještě něco někde vznikne tak to bude jen dobře
Hurec
Ano, tam byla silná. Popadaných stromů je tam dost.
Zatímco dnes byla bouřka výjimečná, v pondělí (již od rána) a ve středu se již objeví častěji a zřejmě ještě více naberou na intenzitě. Podmínky pro vznik supercel budou určitě příhodné. Hlavně ta středa, kdy by mohla vzniknout i mnohem větší supercela s většími kroupami a velmi silnými nárazy větru.
Zatím to vypadá že ty nejsilnější bouřky budou úplně jinde než je výstraha
Bouřky už se nám pěkně tvoří i na západě ČR, tak uvidíme, jak to poroste v pozdějších hodinách. Modely se pěkně shodují, dokonce se přidal i ICON-DE který ještě dnes kreslil poměrně lokální bouřky na poměrně malém části uzemí, ovšem v posledním výstupu má na ráno a dopoledne pěknou linii bouří nad Moravou, její postup by měl být prvně k S až SV, poté by se však měla začít stáčet k JV kde by měla dojít až na Slovensko, tak jako to má většina modelů. No uvidíme, jak to celé dopadne, zatím to vypadá pěkně. Teď už zbývá jen sledovat radar a družici.
Pěkná potvora https://www.krnov.cz/webkamera-pohled-radnice/d-34...
U nás zatím krásných 10mm a začíná zase pršet.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.