Jen jih ČR, nic nebude.
Diskuse o počasí Bouřky od 10.7. do 14.7. 2023
Aidamko1
Čekal sem ze daji oranžovou
swan1
Pohoda, já jsem si všimnul, že jsem původně napsal, že výstraha platí pro kraje jihu Čech, takže jsem udělal z jihu Čech Českou republiku.
Scénářů může být dneska spoustu, je to opředeno dost velkou nejistotou, takže bych prostě počkal na realitu. Zatím je venku 28°C, tropický den dneska dáme určitě.
Aidamko1
Nechápu ale Proc estofex dal 2 stupeň a ČHMÚ nízký 1 stupeň
ja vám nevím, směrem do Německa to začalo bublat o 106 a už v Německu první přeháňky, tak nechápu proč by to zase mělo CR přeskočit jen tak, ale třeba to tak prostě bude
jack
Hotovo
Daniel Moudrý
Nejspíš bude no. Stále nudná sezóna.
Nějaký nerozpadlý MCS tento rok už asi neuvidíme.
Každý model maluje něco jiného, je to prostě složitá situace. Ohledně Moravy se teďka začíná lehounce dělat jasněji, ale nejdříve jasno bude až s posledními odpoledními výstupy, které budou mít zakomponovány odpolední podmínky. GFS ve vysokém rozlišení maluje bouřkový komplex více severněji i nad Moravou (btw. tenhle model jako první maloval dnešní noční bouřky nad Moravou), SHD maluje nějakou konvekci také, ale více západněji a poněkud slabší. Aladin jeden výstup to šine severně, další naopak jižně. Teď to modeluje na krajní jih, jihovýchod Moravy a JZ Čech a zítra ráno nějaký pásek nad Čechami.
Asi nejlepší bude sledovat radar a družici a ono se z toho něco pak vyvede. Nad Moravou bude vysoká ekvivalentní teplota, výrazná sbíhavost a energie, ale vše bude záležet na náhodě a proudění vzduchu odkud se to bude tlačit a hlavně kam. Bude to los, stejně jako noc na dnešek.
Vyjádření od Čhmú. Je to zajímavé, ale bohužel z toho s největší pravděpodobností určitě nic nebude.
Já si stojím za svým. Dle mého budou bouřky hlavně v Čechách, které budou mít potenciál způsobit škody. V Čechách jsou ty bouřky mnohem pravděpodobnější. To co se očekává na jihu spíš jenom lízne hranici s Rakouskem a výstraha se moc nenaplní. Nejzajímavější bouřka bude u Prahy. Můj tip.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.