swan1
Vy si ale fakt protiřečíte. To že je nejistota to tady padlo, stejně tak nějaké komentáře jak to vypadá s předpověďmi. Uměle vytváříte dojem, že je něco špatně. Není.
Tohle je smysl diskuze ohledně předpovědi. V nejisté předpovědi se snažit najít nějaké scénáře a varianty, které jsou nejvíce pravděpodobné nebo možné. To je úplně v pořádku.
Diskuse o počasí Bouřky od 10.7. do 14.7. 2023
am96
Auro, co ty registruješ nebo neregistruješ je tak nějak úplně jedno...
Kdo to tady pozorněji , dlouhodobě čte, tak ví..
Jinak jsou tu příspěvky k věci, různé názory, domněnky. prostě diskuze,.ale pak je tu taky spousta zbytečného balastu a ,, vědění,, , jak to bude nebo nebude..
Proč to nepojmenovat..
Daniel Moudrý
? přesně
Koukám, že tu panuje velmi zajímavá diskuze o bouřkách!
Místo toho, aby se tu psaly názory o bouřkách a o výstupech, tak je z toho tohle. No nic, já jdu skočit do bazénu, tak hodně štěstí.
kapr84
Určitě tu nepovím co ty, že mám jasno v synoptice bouřkové situace za 3-6 dní dopředu a to ti nepoví fakt nikdo, kdo se trochu seriózněji zajímá o meteorologii..
Já jsem tu své názory prezentoval, stačí se tu vrátit stránku, dvě, tři zpět..
Ale jsou tu prostě různí diskutéři a ,,diskutéři,,..
Je fakt radost diskutovat třeba s uživateli Kuba, Ota, ludvíček, Aldan atd, atd, atd .
Ale pak je tu i spousta toho fakt ,,méně zajímavého,,...
Co se týče pondělí, má to smysl vážněji řešit tak v sobotu večer, v neděli ráno..
Co se týče od středy dál, tak to bude jasnější až začátkem příštího týdne...
Je to vcelku jednoduché..
Ještě není jasno ani pořádně v přesnější synoptice na příští týden, modely se liší v tom jak to vidí, natož pak lokalizovat konkrétní oblasti, kde to bude stát za nic a kde za něco...
Přesně ty dvě potrefené ,,husy,, se ozvaly, což je logické..
Tímto to považuji za uzavřené...
swan1
No, díky, tedy buřina tu byla luxusní, jak to tu bývá, ale příštích 14 dní.. se ohřeju, jak to mám rád, prakticky by jsme tu neměli ani lézt pod +35.. stálé slunečno, takže nějakou práci udělám po ránu, jinak relax, zdražení tu nepociťuju, jelikož jsem sem jel jednou na otočku a dovalil jsem asi dva metráky zásob, včetně nějakého vína, takže jsem holt "paštikář", kdo sem pojede, doporučuju zastávku někde ve vnitrozemí na nákup, je to tam tak o 25% levnější, jinak klasicky Lidl, tam jsou ceny srovnatelné s ČR..služby podražili, tak tu dělám skoro všechno se známejma co tu mám, ty mě, já tobě .. (též omluva za OT, už se toho zdržím, stejně teď nevím aktuální situaci doma)
swan1
Fakt nechápu smysl toho rozdělovat diskuzi na uživatele, kteří jsou podle Vás horší a lepší nebo něco takového. To je fakt na hlavu.
Ale když už, reaguji vecně k počasí a o čem je tu řeč:
"Určitě tu nepovím co ty, že mám jasno v synoptice bouřkové situace za 3-6 dní dopředu a to ti nepoví fakt nikdo, kdo se trochu seriózněji zajímá o meteorologii.."
Shodneme se aspoň na tom, že nás bude za těch cca 3-6 dní ovlivňovat zvlněná studená fronta či zvlněné teplotní rozhraní? Podle mě modely nic jiného ani nenabízí na tento časový úsek.
Mě by fakt zajímalo nějaký rozuzlení.
swan1
Je to aura , že jo ? Já se na to ptal už dříve , ale bez odpovědi . ???
Takhle to vidí odborníci z ČHMÚ:
Situace:
Po zadní straně oblasti vysokého tlaku nad střední a východní Evropou k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. V pondělí postoupí do střední Evropy od západu zvlněná studená fronta. Ve středu přejde přes střední Evropu k východu frontální systém. V dalších dnech bude počasá u nás postupně ovlivňovat nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu.
GFS má podmínky na pondělí skvělé, ale samozřejmě bude záležet na načasování fronty, se kterou to bude velký oříšek. Dále GFS bouřkové podmínky na středu ještě zvýšil, CAPE i nad 2500 J/kg, Cape*shear až 1000 a střih větru nad 20 m/s. Středa je daleko, ale pokud to vyjde, tak podmínky chybět nebudou.
Snad něco tedy bude v to pondělí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.