Lze předpokládat velkou bleskovou aktivitu v noci na západě ČR? Jestli má cenu připravit techniku a čekat? Kde nejlépe sledovat postup bouře a bleskovou aktivitu?
Myslím si že na Z to bude pěkná blesková show, doopravdy záleží co s tím udělá nase milovana Šumava každopádně tohle se nemůže jen tak rozpadnout a myslím si že na 90% z toho pěkně sprchne
wert Díky za info, jsme 10 km odtamtud a z radaru to vypadá fakt hrůzostrašně ... Vydali tady 3. stupeň nebezpečí, další už je jen 4. - extrém. Poryvy budou prý okolo 120 km/h a kroupy 5 cm...tak uvidíme
Tak na severu Čech budem mít smůlu hlavně opětovně Frýdlantský výběžek a Šluknovským výběžku tam bouřky nemají být sucho pokračuje a ještě k tomu tropická noc
Lightix Tak zrovna na náchodsku se neni úplně čeho bát, jste na severu, tam by to s největší pravděpodobností nemělo dojít ani části, maximálně se samotným deštěm, takže můžete v klidu spát.
Vypadá to, že by z toho mohlo snad alespoň zapršet Uvidíme, zda z toho bude i něco víc. Jinak ve Francii jsou potvrzené dokonce 10cm kroupy a nejsou vyloučené ani větší..to už je opravdu extrém.
Mě osobně by stačilo, kdyby tu konečně solidně zapršelo.. Šumava si pak tu vláhu umí nějaký čas podržet a byl by to dobrý základ, podpora, pro další konvektivní srážky v dnech příštích... martinnovák To vám teď nikdo není schopný povědět.. Těžko říct, jak dlouho se to může ještě udržet v dobré kondici...
Ty kráso. :!! 10 cm kroupy, to už je trošku moc ne? Ještě že to dojde až ráno, jestli to vůbec dojde. Jsem zvědavý na aktualizace modelů ráno, protože se stále neví, jak to bude zítra.
martinnovak Za mě osobně, pokud se semka dostane něco, tak to bude zázrak. Pochybuji, že by se vůbec objevilo něco nad Vysočinou, o to více nad jihem Moravy. Dneska v noci to nevyjde, i když je systém jak upozorňujete skutečně velký. Zítra to bude jiná.
Ohledně zítřka fakt jak jsem psal bude nejlepší si počkat na zítřejší polední předpovědi.