Aidamko1 Uvidíme no, bude to napínavé do poslední chvíle, GFS stále kreslí přechod buří od S až po JV tak snad. Jinak u toho Hodonína to vypadá také silně, webkamera v Dyjákovicích ve tmě.
Aidamko1 hodonínsko to mine, stáčí se to z břeclavska nad Rakousko a Slovensko, škoda no. Jinak si myslím, že do večera to CAPE nevzroste - je celkem deka nad Moravou
Chvilku popršelo, ani nejdu kouknout na srážkoměr, co kdyby byl mokrej... namočilo to silnici, během chvilky se ochladilo o 5°C, takže teď je 27. Vzdálené dunivé hromy, čtyři. Vlhkost stoupla na 47% a stoupá dál. Jsou to už podmínky pro slušnou bouřku časem?
Peter Sedlák 1 Jj, jsem připravenej. Před chvílí spadlo asi 20 slabých kapek Zatím standardní scénář, buď to jde severně, podél KH. A nebo jižně, v Poohří. Uvidíme, co dál
No tak dnes už finíto. Supercelky nás obejdou z obou stran a pak už zbyde jen deka z kovadlin. Jako jsem celkem zklamaný. Přímá bouřka sice byla, ale projevy nulové a za dnešek celkem máme 2mm, takže proti suchu nic co by stálo za řeč
No na to, jak tu cca hodinu pršelo celkem vydatně, tak ve srážkoměru takřka nic; 0,5 mm. Teď je tady deka, klidně by mohlo něco ještě dojít, hlavně žádné hrůzy.
Ten červenec tu vypadá srážkově velmi bledě a už to začíná být vidět, tráva už vysychá a vody v potocích razantně ubylo
Petr11 Ano, kousek za Bundesgrenze vznikla pravděpodobná SC.. Směr to má sem někam..ale jestli to doleze..? Vizuální kontakt už mám, už se to tu nad lesy objevilo...
Detekováno dnes už je u nás přes 20 000 blesků dle sítě Blitzortung.org. Letos zatím nejvíce to bylo 23. května - cca 22 000. To bude dnes překonáno a dnešek tak bude zatím nejbouřlivějším dnem roku (dle počtu blesků). Celkově půjde o nejvyšší hodnotu od 1. července 2022, kdy jich uhodilo 36 000.