Diskuse o počasí Bouřky od 10.7. do 14.7. 2023
Když se člověk podívá na radar a na to proudění nad CR tak se mu chce brečet
Uvidime co v průběhu dne, zas tak extra zataženo není a to jsem 5km od Prahy, a nemělo by to trvat nějak extra dlouho
S vlhkostí by to nakonec tak hrozné být nemuselo. Tady aktuálně 21.2°C, 64%. Zoufale koukám na déšť na severovýchodě.
Toho 5.7. ve středu se taky komplet zatáhlo a nakonec z toho byly pěkné bouřky. Dnešní podmínky budou mnohem lepší, tak snad se to povede.
Bože můj Přijde mi to úplně jinak než mělo být. Vlhkost úplně solidní. Teď přešel takový pás, který mírně zesílil, ze spod těžké tmavé kovové mraky nasáklé vodou, za nimi srážkové pásmo. Přešlo to velmi rychle, takže jen pokropilo, ale solidní sprška a hodně velké kapky, větší než obvykle.
Frantis95
To je právě dobře. Stejně odpoledne slunce vykoukne a tyhle mraky značí přesun vlhkého vzduchu na tisíce km z Německa.
Dle mého se to rozjede v okolí Prahy až vyleze slunce, ale spíš až někdy kolem 3:00 odpoledne.
Tak situace startuje, něco je na severním cípu ČR, něco v Bavorsku. Ve výšce suchý vzduch...
Estofex bohužel nic.
Shd je radikální a jiní dávají něco jiného.
Takže nezbývá než sledovat noo. Snad ti co tak chtějí bouřku dostanou pořádnou.
To jsem teda zvědavý, nikdo nic nevydal, tak by něco pořádného mohlo být.
Zatím to na nic nevypadá, ale podle mě to taky odpoledne nastartuje. Jinak to dešťové pásmo pěkně zesiluje, takže nějaká krátkodobá zálivka na zvýšení vlhkosti a na zalití se určitě bude hodit.
Uvidíme no. Tady je vlhkost jen kolem 30%, ale vlhkost se zejména ve východní polovině začne zvyšovat až odpoledne. Ve středních hladinách bude vlhkosti dost a soudě dle jednotlivých výstupů by bouřky měly bezproblémově stoupat i do vyšších hladin skrze nižší vlhkost (nulová inhibice). Bouřky se začnou vytvářet tam, kde dojde ke sbíhavosti. Dle mého k ní dojde někde východně od Kladenska s tím, že se bude rozšiřovat konvekce k jihu a východu.
Teď bude záležet na náhodě.
HaMeLeOn14
Uvidíme, jako první by se měli formovat bouřky které by měli jít směr V až JV přesně tam kde se ted vyskytuje to pásmo deště. Potom se očekávají také supercely, ale to bude opravdu velice lokální. Jinak tady zatím zataženo sem tam vykoukne slunce a vlhkost 54% teplota pomalu ale jistě stoupá, momentálně 26.4 stupně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.