Diskuse o počasí Bouřky 4.7 - 5.7. 2023
Tady u nás je zataženo, takže se stejně před tou frontou nic neprohřeje.
Ondris
Jo opravdu v tom vidím průser. Víc než půlka republiky bude zase beze srážek, bouřka je tady u nás sprosté slovo. V dalších dnech to vypadá na super tropy a sucho nabere ještě větší obrátky. Hlavně, že je tady některým uživatelům pořád zima
Tady se taky nasunula oblačnost stratocumulů od jihu. Snad to co nejdříve odtáhne. Zatím mám necelých 22°C, vlhkost 59%.
Ve výstraze mají napsáno že bouřky mohou doprovázet nárazy větru kolem 70km/h malé kroupy a intenzivní srážky které se mohou opakovat. To by asi do hromady mohlo spadnout těch 50mm.
No ale ukažte mi kde mají přímo napsáno že může spadnout 50mm srážek. Ať jsem se díval na výstrahu nebo krajové předpovědi nikde nic takového tam není psané.
Ta linie myslíte dojde až do ČR?
Nový Alaro čeká, že bouřky se někde v oblasti východně od Plzně sformují do větší linie, která dojde až nad Vysočinu a pak zeslábne, Jih Moravy de facto přeskočí a pak docela pěkně zasáhne střední a hlavně východní Moravu. Modely jsou tedy docela rozházené, nový ID2 naopak dává vznik samostatných buněk na jihu Moravy. Je to velice rozházené, prostě počkat a ono to nějak dopadne.
Mě se líbí jak si tady někteří stěžujete, že letošní sezona je zcela ubohá a bouřky jsou sprosté slovo, ale když si dám srovnání, jste na tom docela dobře. Vybral jsem si dva poslední stěžovatele Ondrise a Negana, tak můžete porovnat, jak na tom jste oproti mě.
wert
Tak to jsme spolu, tady přímá naposledy 31. března. Koukám, že ty za tento rok nemáš ani jednu.
Ale, za Prahou už nám něco nastartovalo, tady to nemá šanci, protože se zatáhlo stratucumuly. Alespoň mám jistotu, že se za mými zády nic nevytvoří.
První bouřka hned u Prahy
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.