Diskuse o počasí Lokální bouřky v týdnu od 26.6. do 2.7.2023
Aby něco bylo, vůbec se tomu do podkrušnohoří nechce. To co vznikne v KH se přilepí ke KH a jiné jdou do rici pod podkrušnohoří. Ty buňky jsou divný, nějaká supercela tam? Na jižní buňku nemám výhled kvůli kopečkům. Blesky pouze IC, ani záblesk nejde vidět.
Celkem pěkný/silný bouřky. Jedna jde od západu nyní asi 40 km. Mám jít ven vyfotit? Celkem pochybuji, jestli to sem dojde.
Peter Sedlák 1
JUGOCV
To je častá situace, že bouřky zesilují až za Krušnými hory někde v okolí Žatce a dál na JV.
To je bída, krásně na blitzu vidět jak je podkrušnohoří v dírečce. Bouřky pochcíply, něco jde na západ ale moc slabý. Alespoň prší. Polák neví co to je díra.
Nějaký report Predátorskej? Chytla tě nějaká linka.
teda, docela přívalák je i na hraně 40dbz, a i vítr v tom je, 40km určitě
Bouřek moc nebude, nic jsem nečekal. Ale stal se zázrak! Krásně tady pršelo a už mám 1.4 mm. Nyní sem jde další pěkný dešťový pás.
Z těch bouřek by taky mohla dojít pěkná zálivka, tak uvidíme. Škoda, že nejsou podmínky, aby se to spojilo do linie, mohly být velmi hezké bouřky, ale co no. Teď už jen opět zbývá vyhlížet další lepší bouřkovou situaci.
Peter Sedlák 1
Jo bouřka tu je . Tohle jsou typické dubnové bouřky a výstraha nebude naplněna. Zahradní deštík se ovšem hodí.
Predators2
Přemýšlím, jestli se pořádných letních bouřek ještě dočkáme.
Načasování fronty je skvělé, ale podmínky samozřejmě nemohly býti. V úterý půjde další studená, tak se uvidí.
Tak v Brně dneska paráda, slunce svítí až doteď, takže paráda. Nové aktualizace nedávají pro Brno žádné srážky, což je ale docela nepříjemné. Koukám ale, že na SZ to hezky prolilo, tak paráda.
Jinak venku dneska padl tropický den. Bylo +30,3°C. Žabovřesky koukám dokonce blízko hranici +31°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.