Diskuse o počasí Lokální bouřky v týdnu od 26.6. do 2.7.2023
Vypadá to celkem dobře pro celý SZ. Bouřkové podmínky "s*** pes" Hlavně že jsou tam pěkný srážky a bude to i s blesky. Ne vážně. V Čechách je tam i vyšší střih větru. Celkově by to mohlo být slušné. Nízké CAPE bych neřešil. To už bylo kolikrát a stejně byly bouřky.
palma
fuj, o tohle fakt nikdo nestojí, aby se musel bát sám o sebe a zvířata.
Yurri
Taky jsem koukal, že GFS tam na další týdny opět čaroval podmínky pro Ameriku, ale každým dnem to je jiné, takže to je v pohodě.
Nějaké ty silnější lepší bouřky by se ale příští týden ukázat mohly, už je to nudné.
A co jsem koukal na zítřek, tak se to zase zmírnilo. Slabší bouřky na západě budou, ale to je vše.
Přesně tak.. nechápu tady ty anglické trávníčky.. k čemu je to dobré? U nás doma taky, ale je to boj s větrnými mlýny... aspoň kousek zahrady nechat vyšší trávu, je to přínosné z mnoha důvodů, dobře, u chodníku, dejme tomu, tam stejně moc živočichů nežije, ale zahrada by se měla sekat uplně jinak... pak každý rok uprostřed léta je z toho akorát suché cosi... hlavně ty plochy, které jsou vystaveny slunci nejvíce..
To sekám nanejvýš,víc už to nejde, navíc před měsícem nevíte jak bude a zalejvat to fakt nebudu. A je to obyčejná tráva, jasně ze začátku to byla Anglie. Teď už ne no, na víc nejsou peníze teď už, stačilo,že zvedli hypotéky dvojnásob.
To se ještě nějaká hlína musela dovést, protože je to na skále. Samej šutr
To bylo sbírání do pos....
Jsem na to zítra zvědav, vypadá to na docela "pohodové" bouřky, které by s trochou štěstí mohly přinést i slušnou dávku vody. Letošní červen se mi zatím líbí, příjemné teploty, žádná dlouhotrvající vedra, dostatek srážek, o bouřky také není nouze. Loni to sice bylo o dost pestřejší a divočejší, ale 300 mm za měsíc je prostě moc.
Frantis95
Příjemné teploty sice jsou, což je super, ale srážky a bouřky? Tak tady teda vůbec. Ještě že díky intenzivnějším přeháňkám mám za červen 32.1 mm, jinak bych uschnul. Ani jedna přímá bouřka, to je děs.
kapr84
Přece nějaká šance příští týden musí být, třeba ve čtvrtek. Není možné, aby zase nic nebylo.
kuba
Právě aby to nezabránilo konvekci, v Německu toho je ještě hodně. Ale ono se to v průběhu dne začne rozpadat.
HaMeLeOn14
kuba
Ty pásy jdou dva ..mezi nimi je projasněno..
Z prvního by mělo lehce zapršet dopoledne, po obědě..
Tvorbě bouřek pomůže pak ten bezoblačný pás mezi nimi, co je nyní nad Francií a Beneluxem..s postupem nad Německo.
Na konvekci a vznik bouřek u nás podmínky moc nebudou, ale vytvořit by se měly v Německu a k nám dorazit k večeru..
V ČR je podpoří, udrží snad při životě fronta, vyšší vlhkost i vyšší rosný bod..
Tak doma, předtím to vypadalo že fronta bude jen v Germánu a ono zázrak, posunulo se to sem a zůstalo tak. Na bouřky jsem zvědav. Cape má být před frontou a i střih takže chciplotiny až tak nečekám.
Snad pak nějaké zbytky dojdou i jinde kde je sucho.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.