Diskuse o počasí Lokální bouřky v týdnu od 26.6. do 2.7.2023
Mě lízne ta rozpadlá bouřka, tak pár desetin mm by mohla dát, takhle zoufale jsem ještě desetiny mm nesbíral.
Struktura je ale ještě pěkná.
Jestli nic nebude o víkendu, tak opravdu nevím.
KH zase tvoří. Tady zase nastartovala slušná konvekce. Tak se uvidí či to pomůže přicházejícím bouřkám, CAPE se z toho Germána dostalo a ještě bude chvilku trvat než zmizí.
Ta výšková tlaková níže to rozjela pěkně, i když podmínky nic moc. Mně nezbývá nic jiného, než doufat, že o víkendu bude něco pořádnějšího. Negane, je to marný, asi už se nikdy nedočkáme.
Tak hlavně že prší na SZ kde je to nejvíc třeba. Ono když občas trochu zaprší, tak to aspoň eliminuje extrémní sucho. To vzniká buď když jsou výrazná vedra nebo když neprší skoro vůbec.
Ta severní buňka se pohybuje jako dominantní left mover podle mě, ta right mover je nevýrazná, po oddělení na chvíli skoro zmizela, ale nakonec se obnovila. Brzy dojde ke srážení té left mover s obyčejnou jinou buňkou, co postupuje dle směru proudění.
Nooo.. Ze všech buněk tahle je nejslabší, alespoň před městem to vyhrabala na 4 blesky. Ty byly pěkné. Jinak už ende.
Peter Sedlák 1
Ta fotka je moc pěkná. Jako profík.
Taky to vidím na Ende. Poslední radarový slide a je znát, že to rychle slábne. Energie je vyčerpaná. Už jen doznívající deštíky.
Dnešní den byl ovšem povedený. Nesledoval jsem předpověď, měl jsem za to, že budou nějaký slabší přeháňky někde na severu/SV a nakonec to bylo mnohem povedenější.
HaMeLeOn14
Za mě dneska nakonec paráda. Fajnově tady zapršelo, mnohem víc než při červené výstraze od ČHMÚ a trojce od Estofexu.
Ale jinak co se týče nějaké přímé bouřky, tak to se asi opravdu nedočkáme no. Jsem ale rád, že se to alespoň na tom SZ konečně rozjelo, Vždycky když vidím ty parádní fotky z Mostu tak jen tiše závidím
I tady se něco dělo. Hned 2 bouřky tu byly a to se čekaly spíše jen výjimečně. Včera pršelo slušně i dnes a dohromady 20,5mm to není k zahození .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.