Nerad bych aby to zapadlo v diskuzi, ale podle mě to stojí za zmínku. V Rakousku se aktuálně oteplilo na 36 stupňů v 500m.n.m. Je to docela bizarní situace.
mlady.horyna Jirke85 Bouřky na východ dorazí až později v noci, ale měly by hlavně vznikat až nad Vysočinou a východem Čech. Někdy kolem 1-2 ranní by to mohlo pozvolna začít, ale uvidíme zda to modelům vyjde. Podmínky budou.
Doizer Mohl bych se prosím zeptat o jakou oblast v Rakousku se jedná? Skutečně nevídaný jev, přímo pozoruhodné.
Rip Díky, snažím se trochu ovládnout a aspoň psát něco věcného a snad i poučného ohledně vlivu Cape apod. Jinak aktuálně se začíná aktualizovat GFS, tak uvidíme co vyčaruje pro noc.
Momentálně mi ta situace přijde taková nečitelná. Ani nevím, která buňka je nejsilnější apod. Začíná se to všechno trochu slévat do zelené na radaru...
Ty dvě silné co šly od Šumavy, tak ta jižnější celkem zeslábla, ta severnější jede dál... Tak uvidíme...
Proč se to na tom jihu ČR nechce taky rozjet. Jestli tu čekám celý den na to, že nakonec nespadne ani kapka a všechno půjde západně, tak je to teda pěkný no
Peter Sedlák 1 Nádherné úlovky. … Ty bouřky jsou strašně chaotické a neuspořádané… na nějakou normální linii to opravdu nevypadá, do stran se to vůbec nerozrůstá, je to divné.
Vypadá to, že Praha by mohla zapadnout do té díry mezi bouřkou na západě a té, co jde více na východ... to by byla dobrá varianta, žádný vichr netřeba. Celkově mi to ale přijde zatím méně dramatické, než na kolik se to popisovalo...
Doizer Heatburst.. To se při bouřkách někdy stává..I když 36st je teda síla... Přesné objasnění ti nedám, ale postupující bouřka v podstatě někde nasaje teplý vzduch a pak vyplivne.. Tady se to stalo loni, těsně před noční bouřkou se během 10ti minut oteplilo o 6°C..
Tak hlásím ze stanu na Berounce jen mírný déšť a trošku větší nárazy větru, jinak to bylo ok,i u nás v Třemošny zatím napršelo 6 mm takže podle mě extrémní výstraha byla zbytečna