Ve 14:50 u nás za 5 minut uhodilo 53 blesků, nyní je to 363. Počet blesků tak opět narůstá. Hlavně na to Moravě to zesiluje. Ale vrcholu ze Šumavy už to nedosahuje.
Chvílemi to vypadá, že s výjimkou samého jihu Moravy ten systém celkově zeslábl ještě víc, než během odpoledne na Vysočině? Je ale pravda, že ta intenzita kolísá, a teď to nejspíš bude teprve gradovat
HaMeLeOn14 Zas tak hrozné to nebylo, čekal jsem něco horšího. Nárazy byly silnější, ale jinak bez krup a jiných jevů. Akorát shelf cloud byl moc pěkný. Šel jsem si nafotit před bouřkou nějaké fotky a málem jsem nestihl přijít domů.
Pokud zítra dorazí na jih Moravy něco, tak to bude docela dost velká náhoda. Aktuálně jsou srážkové úhrny od všech modelů na zítřek a pátek nulové. Jediný, kdo si bouřky drží zuby nehty je GFS. Nicméně jako celek již teď jde říci, že situace dopadne menším zklamáním, ale tak to prostě v přírodě chodí, někdy to prostě nevyjde, ale příště se zase zadaří. Dneska máme 1-2mm zase hezky k bonusu, takže paráda.
Jediný GFS si drží, že by v noci na pátek mohlo něco bouřek dojít i na Moravu, zdroj: meteologix.com
U nás podobně jako v Rousínově... zpočátku několik silnějších nárazů větru se slabým deštěm, který později trochu zesílil a teď jsou ve srážkoměru 3 mm.