Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky 5.6. až 11.6.2023
kuba
Pěkné. Je to jenom o náhodě a o štěstí.
První blesky padly v té malé 60 dBz buňce u Pardubic navzdory výstraze... Celkem fail. Počasí si většinou vymyslí vlastní scénář.
Výstraha na silné bouřky a v dané oblasti ani jeden blesk. Ta výstraha by měla být spíš: Silné přeháňky, které tam opravdu jsou.
Nic se moc neděje no, pár blesků u Vysokého Mýta a jedna hezká trombička, pochybuji, že se ještě něco vykouzlí, je hodně oblačnosti…
Trochu jsem čekal, že to takhle dopadne, tak snad zítra to bude lepší.
Co to jsou za chcíplotiny. Výstraha ČHMÚ za chvíli končí a zatím ani jeden blesk, jen cosi na Pardubicku. Estofex se taky pořádně uťal, ale je to složitá situace a Aladin ten si maluje co chce.
Jak ty srážky a přeháňky vůbec postupují. V Čechách míří dalo by se říct k severu a u nás na Moravě postupují taky k severu, ale prudce se stačí na jz.
No dneska se ta předpověď bouřek vůbec nepovedla. Je skoro 18:00 a nic se neděje. Máme výstrahu a i estofex měl zajimou předpověď. Dokonce i 2 stupeň dával. Jestli se už nic nevytvoří bude to trochu fail .
Já taky čekám,za půl hodiny podle předpovědi tady měla být bouřka a nic tam na radaru nevidím.
Oblačnost se už tu trhá. Rosný bod 13°C a teplota 19°C. Tak se uvidí jestli to pomůže zítra.
Jinak dnes Cape slabé, tak asi proto nic moc bouřky.
kuba
To by byl jiný extrém, z velkého sucha do velké povodně Nicméně, je to nereálný. Možná tak stovka a kolem.
Dnes už se prý vyskytly 4 tromby. Dokonce se objevila i blízko mně Bystřička, Jablůnka. No něco jsem i já pozoroval jak jsem přijel z práce o kolo těch 15:30. Mraky se tu honily černaly a pak z toho vyrostla silná přeháňka u Jablůnky. To bylo zřejmě ono. Bylo to fakt zajímavé.
kuba
Už jsem viděl poslední dny víc výstupů, kde byly extrémní srážky. Nějaká šance asi je a třeba se dočkáme. Na sucho by to bylo dobré.
Ta předpověď je taková nejistá jako vždycky, ale když se udrží delší dobu mělká TN, tak to může přinést extrémní srážky.
U Jindřichova Hradce už je aktuálně bouřka, která by se dala označit za silnou.
kuba
bože, děkujeme, alespoň jednou se nás někdo zastal
Mě přijde, že se to nakonec zajímavě rozjelo. Jako nic extra, ale je to celkem zajímavé. Pohybuje se to trochu chaoticky. Každá buňka jakoby měla svůj směr, pokud vůbec.
U Jindřichova Hradce už spadlo přes 50 mm. Jednalo se o velmi silnou bouřku.
Dle detekce uhodilo lehce přes 200 blesků na území ČR. Lepší než 0 ještě někdy odpoledne...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.