Diskuse o počasí Bouřky od 20.5.2023 do 23.5.2023
Stanice Huslenky, která je v jádru té nejsilnější bouřky, má zatím úhrn 25 mm (do 16:00 to bylo 13 mm): https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/huslenky/...
Jsem na procházce a to je hrozný pařák.
Jen přeháňka v dálce a vzdálené kupy jinak nic. Ať už přejde studená fronta.
igor127
Ano je pravda že Jirkov je nížina, ale těsně pod Krušnými horami a já si píši srážky od roku 2001 a ten průměr okolo 800mm i víc tu byl skoro pravidlem. Ale v roce 2018 se to zvrtlo a srážek každým rokem ubývá. Omlouvám se jestli jsem byl nějak nepříjemný ale je mi líto té přírody když trpí
Petr12
Opravdu nedokážu pochopit, proč se výstraha jmenuje silné bouřky. Žádné silné bouřky dnes nejsou a ani nebudou.
Hodnocení situace a předpovědní proroctví z Ústí jako obvykle zcela mimo
Dělat závěry v 15.00h odpoledne, to je teda frajeřina..
Já zas nechápu, na co si tu už léta hrajete..?
Odrazivost kolem 50dBz, i výskyt krup, pohyb bouřek pomalý, výška buněk přes 15 km...
Tomu se mezi lidmi, co se trochu zajímají o počasí, říká silné bouřky, ba i mezi profesionály, meteorology...a výstraha na 1. stupeň je v pořádku..
Martin Vítek
Necháme toho, jen se mi ten údaj prostě nezdá. Profi stanice Tušimice, též na úpatí KH, není tak daleko od Vás má ten průměr okolo 500 mm (dlouhodobě). Ty úhrny pro nížiny takové prostě jsou, vy to neznáte, no nezbývá Vám si zvyknout, je to standard
Jen tak mimochodem, stanice Huslenky z bouřky má již přes 40 mm, tam to musí solidně hučet....Takže za mě, jak jsem psal výše, pro Javorníky/Beskydy výstraha oprávněná.
igor127
Tušimice nejsou na úpatí hor a spadají do Krušnohorského kotle. Jsou mezi Žatcem a Chomutovem.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.