No dnes bude v Čechách nějaká helicita a vysoký cape shear společně s capem přes 1000 tak by se mohla utvořit slušná bouřka i tady na západě, uvidíme večer, třeba to překvapí
Tak nový ID2 lehce tu frontu zítra zbrzdil a něco maluje i na západ Čech. Co mě sere ale je ten fakt, že na SZ maluje díru a nic. To je fakt k naštvání, tak snad bude realita milejší. Pro mě změna je, že bouřky dává i do Brna. Uvidíme co pak meteogramy poláka. Dneska naopak mi přijde, že až na SHD mají modely vymeteno. Nahoře je sucho.
kuba Dneska je ve výšce 3,5 a 7km poměrně suchý vzduch, takže konvekce bude vznikat poměrně složitě.
No super, tak už i ČHMÚ… to přeskočí téměř celé střední Čechy a začne to zase na východní části ČR… teď už jen zbývá se modlit, aby se to nezačalo tvořit přímo za mými zády. Estofex je mimo. Edit: Železné hory začaly pěkně kupit, tak snad stihnu foto za 2 hoďky.
Tady se to na SZ/S/SV kupí docela pěkně a už něco na radaru se objevuje, tak uvidíme. Později odpo by něco dolézt třeba mohl, i když spíše to bude severně u vrchů.