Já bych až tak pesimistický nebyl, v Bavorsku totiž vznikají bouřky, které mnohé modely úplně opominuly (např. slavný ICON D2) a ty mohou značně zahýbat s noční situací..
Zase to tvoří díru bouřkovou. Ať se to vyplní dřív či později. A ať hlavně něco přímo zasáhne tu NP. Pokud se to vytvoří vedle ní a odejde pryč tak ty nárazy větru kterou vyvolá ta bouřka způsobí, že se oheň bleskovou rychlostí začne šířit..
Bohužel hoří i Libavá na Olomoucku a požár se rychle šíří díky suchu a větru. I nám v Brně dneska 3x hořel lesní porost a vše díky lidskému pochybení. Holt lidi jsou s prominutím dementi. Klasika s nedopalky.
Modlím se aby Hřensko zasáhla nějaká silnější průtrž mračen. Snad to vyjde. Moc si to přeju a doufám v to.
Jinak Bavorsko se rozjíždí, tak snad se utvoří nějaká vlnka směr Čechy.
Predators2 Dle ID2 v Bavorsku aktuálně mělo být úplně čisto...hmm. Ale zaznamenal jsem tu dnes vizi z Ústí, že je to jen úlet Estofexu a že tu nic nebo nic moc nebude.. A to je letos zatím pravidelně jistota, že něco bude, tak uvidíme..
Já psal že se mluví o severozápadě ale sever Čech je na tom teď nejhůř tady jsou hasiči v pohotovosti i Jizerky jsou úplně suchý a hasiči jezdí pořád na kontrolu očekávají že jestli dnes na severu nezaprší chytnou i Jizerky stromy tam suchem padají
A prostě se to neplní. Těžko něco bude. co je zase za problém že to neumí vytvořit bouřky právě v té oblasti zatímco všude to umí. Snad se to zlomí na západě čech