Třeba to přijde dřív, na západě bude určitě. Dal je to ve hvězdách celkem. Čím dříve tím lépe. A to jsem čekal,že úterý konečně pořádně zaprsi a ono H. Pátek, sobota bude to samé.
JUGOCV Jo, do debaty jsem se chtěl připojit, ale ČHMÚ řeklo to podstatné. Vzduch je velmi suchý, takže to vypadá zatím celkem špatně, ale snad se to u vás otočí. Tady to má dle GFS vznikat kolem půlnoci, dle jiných ráno. No to zase bude ...
Aidamko1 Docela velkou část Moravy spolu s jižními Čechy a Vysočinou drží všechny modely, tak snad to dopadne. Samo je s otazníkem vydanost, potenciál tam je, ale aby to neskončilo tradičně s 2-4 mm .
Aidamko1 Dle mě s přiblížením fronty a s večerem, tedy s vyšší vlhkostí se to začne tvořit, něco určitě.. Sondáž CAPE odpolední, nekoukal jste někdo jak to vypadá..?
Hlavně aby nějaká z těch přeháněk zasáhla sever Čech - v Českém Švýcarsku bohužel opět výrazně zesílil požár kvůli větru. Noční déšť by ho uhasil během chvíle. Škoda, že nepršelo už v noci na dnešek
igor127 Na Moravě by se podmínky měly zlepšit dle několik modelů k večeru od JZ. Takže přímo s tím, jak bude postupovat SF. První bouřky se čekají na JZ, další pak v Rakousku, na Vysočině a pak i na Moravě.
Škoda, že to nechytne České Švýcarsko. Je to katastrofa.
Aidamko1 No uvidíme, co bude, každopádně stačí klidně i déšť (bouřka nutně být nemusí), ale pořádnej a to všude..kdyby den pršelo, byl by to nejhezčí den za posledních x měsíců. Požáry prostě jsou a budou, mě spíš překvapuje, že není víc takových větších požárů, hlavně teď po žních....
Aidamko1 igor127 Děkuji pánové, to je tedy výhra s tím Cape dnes V Německu na frontě něco sem tam startuje, než to dojde k nám, půjde večer vlhkost tady nahoru, snad by to mohlo konvekci podpořit... Jinak dnes tady druhý nejteplejší den tohoto léta.. Po červnových 36,4, dnes pěkných 35,7°C..?
Večer půjde vlhkost nahoru, nevím,proč to řeší teď a Cape taky není všechno, on by stačil jen déšť, nevím proč všichni furt bouřky, budem rádi za par kapek
John Deere Nevíš? Tak zkus přemýšlet Johny.. Při vlhkosti 25-30 % nevznikne nic, ani přeháňka.. Proto to řešíme, protože jiné, než konvektivní srážky, dneska nebudou... A ke konvekci, i na tu ,,jen,, přeháňku, nějakou tu energii i vyšší vlhkost potřebuješ...