swan1 no hele možné to je, protože už teď na západě je zatím nejtepleji.. uvidíme co se bude dít.. moc tomu ale na západě nevěřím tím myslím Karlovarský a Ústecký kraj
Kokos342 Ok, ale já mluvil o tradičním pásu. Tedy JZ(Šumava), jih, střední a V Čechy.. I ČHMÚ dává možnost nejsilnějších bouřek do centrální části ČR.. Já myslím, že vám to s Aurou + - vyjde.. Tam fakt nevidím vůbec žádnej důvod, proč by to centrální pás ČR mělo přeskakovat.. Střed TN se vcelku seknul na místě..
Tady teď rosný bod 16 °C a teplota 28,5 °C. Trochu se bojím, že to, minimálně zde, na bouřky stačit nebude. Od západu již do ČR něco vlezlo, je to takové polomrtvé, ale mnohé modely to tam vůbec neměly.
swan1 Je to v pytli, všechno bude jinak. Ranní GFS úplně překopal CAPE a střih větru a nejvýraznější kombinace vzniká na SZ Čech až 500 m2/s2 a ještě k tomu během celého odpoledne. Jestli se na SZ vytvoří bouřka, tak může nabrat parametrů velmi silné bouřky nebo to může být supercela... Já to chčiju, jeden ranní výstup a najednou to vypadá jinak...
Nějaký kupy už tu jsou. A je taky tepleji než má být dle modelů, dávali těsně pod 30 a ono je 31. Vlhkost 36%. Mame dobré capeshear takže snad, KH by mohlo ovlivnit taky. Ta bouřka zdechla přesně na hranicích.