Kladno, parádní letní lijavec, rovnej jak podle olovnice, snad to pročistí vzduch, je tu nedejchatelno, koukám, že by přes nás mohla jít i nějaká šňůra jadérek.. no, tu vodu už nemám kam dávat 16 kubíků je v nádržích.. teď už to jen protejká..
Přijde mi, že se pořád ještě nenaplnil ten potenciál, který dávají dnešní podmínky. Tak jsem zvědav co dál. Teď to vypadá na mrtvý bod, dokud se něco většího někde nevytvoří nebo nespojí.
Momentálně je tu tma jako před koncem světa a jádro s bílými odrazy obchází centrum města s maximálně kilometrovým odstupem. Srážky v tuto chvíli žádné.
JUGOCV Kdyby nepadaly v těch supercelách větší kroupy kolem 5 cm, tak jinak jsou bouřky max. na první stupeň výstrahy nebo na žádný. Co se týče úhrnů srážek nebo větru, tak zatím nic dramatického. Trochu mám pocit, že už to větší nebude. Nemá to tak rychlý vývoj, jak jsem čekal. Ty supercely na východě Čech a západě Moravy byly asi TOP.
Peter Sedlák 1 Z tohohle už jde opravdu strach. Ty bouřky na západě a severozápadě Moravy jsou extrémně nebezpečné. Zrovna odjíždím z Olomouce vlakem do Prahy. Tak snad dojedu.
Dost ostrá bouřka, Nový Svět (u Jihlavy), silný vítr, vydrželo to tu asi 25minut, celou dobu provazy deště a kroupy (do 3cm)… po přechodu se vyjasňuje a je ještě větší dusno