Diskuse o počasí Silné bouřky a vydatnejsi srážky 27.6 - 29.6.2022
Jsem zvědavý na výstrahu ČHMÚ. Někdy mám sto chutí vydat svojí vlastní Podle mě už není na co čekat, ty podmínky budou nejvýraznější v těch oblastech, které už byly několikrát zmíněné. Na fb ČHMÚ jsem v diskuzi četl, že se řeší předpověď srážek, ale u bouřek půjde spíš o ty bouřkové parametry a vlhkost.
Jestli se ta oblačnost rychle neprotrhá, tak prostě v Čechách nic velkého nebude. Modely jsou naprosto mimo.
VAROVÁNÍ PŘED NEBEZPEČNÝMI METEOROLOGYCKÝMI JEVY
píšou na fb:
Dobré dopoledne přátelé,
jak už jsme včera avizovali o možnosti posunu nebezpečného bouřlivého ohniska více směrem na východ, tak tomu opravdu tak bude. Vzhledem k poloze srážek na jihu Čech a pásmu za ním, táhnoucím se až do Itálie, je pravděpodobné, že bouřková činnost v prostoru západní poloviny Čech bude slabá, ba dokonce v odpoledních hodinách selže. Tuto situaci je těžké - skoro nemožné předpovídat/lokalizovat. Zvlněná fronta si může dělat co chce a bouřky se objevovat kdykoliv a kdekoliv.
My však jsme toho názoru,že půjdou dvě vlny především v prostoru černého rámečku. Odpolední a večerně-noční. Můžou se zde objevit jak multicely, buňky se sklonem k vláčkování, tak i supercely.
V oblasti finálového kroužku bohužel hrozí, vzhledem k předchozímu nasycení půdy a trvalejším srážkám, dosažení, ba dokonce překročení 3. povodňového stupně!
zdroj: https://www.facebook.com/109080065021336/photos/a....
Já svůj názor už napsal .
JUGOCV
Jestli tam tohle píšou tak tedy nevím.
Jinak tedy nevím jestli dnes, ale včera se jev vyskytl. Tedy je-z-jev. Koukám co to leze po louce a říkám si "hm, asi zajíc". Pak se to zastaví, kouká to na mě a já si říkám "sakra, jev !. Zjev...jezjevec ...jezevec to byl
Bohužel jsem byl málo pohotový a nestačil jsem ho blejsknout. Tak mám alespoň tenhle jev polní. S tím mrakem v pozadí je to celkem dobrý, jen byla tma jak v noci (0:26) tak je to na vysoké ISO.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.