Diskuse o počasí Bouřky 19-20.6.2022
Yurri
Kroupy byly ale velmi rychlá záležitost, co mám info směr Ratíškovice, Rohatec to bylo krapet silnější. Určitě budou škody i tam. Já myslím, že toho už bylo dost... Ale jedeme jak přes kopírák, loni přesně v pondělí večer byla jedna extra bouřka, a pak ve čtvrtek tornádo... Doufám, že vám to úrodu nevzalo, když o ní tak pecujete.
Yurri
To není pěkný, a znám to, tady před šesti lety nám to na klinice normálně i prostřílelo tašky, prostě kulatý díry v taškách.. plus kus spadnul na zem jak na Vaší fotce, kupodivu polykarbonát na přístřešku odolal..Tady se mi zatím kroupy tenhle rok vyhnuly, až na ty před čtyřmi dny, to bylo ale pár kousků a to že do 1cm průměru... no, ať nemáte škody..
V Kutné Hoře to byla síla, smršť asi 7minutová, ale i za tu dobu to stihlo vyvrátit a zlomit mnoho stromů, padaly kroupy zhruba o velikosti 3 centimetrů. I když bylo již po bouřce, dál se valily obrovské proudy vody z kopců a ze silnic se staly dravé řeky.
palma
Jo dám vědět, bílé jádro šlo severní částí katastru města, kde mohlo být i 20 mm srážek, zahradu mám 3 km od centra na JV, tam to šlo jen okrajem, tak jsem optimista a kdyby, tak je to vyšší moc, ořechy určo budou a skleník nemám, v červnu se dělá probírka plodů, takže to beru asi takhle.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.