Čtvrteční odpoledne je ještě vcelku daleko, ohledně přesného načasování.. Stačí posun o 2-3 h dopředu nebo dozadu a bude vše trochu jinak.. Solidní podmínky před frontou budou, krom SZ, na většině území ČR..
V anketě ještě chybí varianta že bouřky ve čtvrtek nebudou Za mně JV Od neděle budou bouřky a bourkove systémy brazdit svou trasu z jižních Čech přes pomezí Čech a Moravy.
Kokos342 Jestli tam, tak mi něco říká, že bych měl nabít techniku Jak jsem napsal uvidíme dnes . Zatím to vypadá slibně. Nebe modré a 14st.C. Ráno bylo 7.
A zítra, proč dává 50% sem ? 1 naštěstí mimo, jinak bych fakt uvěřil že něco bude. Ale Tady - se - nic - nečeká...
A výstraha od ČHMÚ, všude je ne SZ na bouřky ale sz půlka dokonce výstraha před požáry a uz tam je i předběžná na vysoké teploty. Číže, na východě se říkalo že prý velký deficit (který pravda byl), tak teď to tam zase bude chodit zatímco hlavně SZ Čechy budou na suchu a hořet. Už teď nedávno hořela lesní porost na Špičáku..
Ani letos se to nezlomí. Moravakum Slezanum ale přeji aby jim spadlo dost.
teď nám tady rekultivace všude posekali trávu,takže pokud byla nějaká vlhkost tak už není ta tráva do neděle pěkně zežloutne. no co už.. srážky zítra nečekám, možná jen vyjímečně slabé..výhled sucho a vedra.. vedro, vedro a vedro, bude nedostatek vláhy hnus!!
Peter Sedlák 1 V podstatě s vámi souhlasím, poslední srážkové epizody zasáhly i Moravu ale Sz Čechy mnohem méně. Ale srážkový deficit je stále nejvýraznější na V Moravě a také v části Čech, a pondělní srážky lokálního charakteru situaci moc nezměnilo.