Při takto vysokých hodnotách střihu větru se každá bouřka chová tak trochu jako supercela. Naštěstí není moc vysoký Cape a tak nehrozí nějaké větší tornádo jako na J Moravě před rokem.
Diskuse o počasí Silné bouřky 12-14.6. 2022
Peter Sedlák 1
Věřte, že já bych si jí tentokrát odpustil. To bylo poprvé co jsem si přál aby byl klid. NAposled když byla výstraha nic nebylo a poslední pěkná byla 20.5.2022.
Jinak fotím nyní oblohu a to kdykoliv, protože ta v poslední době nabízí mnoho zajímavých úkazů.
Rarach
Špatná doba pro mě když to přijde rychle to co sem leze. To se nestihnu vrátit domů. Série špatných náhod fakt
Výhled nic, až za týden a to se může smaznout klidně.
Blesk paráda, vážně závidím
kuba
Možná že v Čechách není žádný CAPE, zatímco na Moravě nějaký je Ale střih větru je vysoký po celé ČR
kuba
CAPE bude na Moravě až k 1000J/kg. Během odpoledne se střih větru dostane na vysoké hodnoty. Bude zároveň také vyšší instabilita než na JZ a západě.
Taky začne do Čech zasahovat výběžek TV. Nikdo neříká, že v Čechách nic nebude, ale na Moravě budou bouřky silnější. Ale i v Čechách nějaké budou.
ota
ludvicek
Snad máte pravdu, že nepreskoci
Jinak úhrny ze slabnouciho pásma srážek nejsou nijak závratné.
Tu z toho pásma nebude nic, odpoledne zde uvidíme. Přeháňky a bouřky budou postupovat rychle přes ČR, takže pokud nebudou opakované, tak srážky budou v jednotkách mm.
Rarach
Taky hodně rád fotím bouřky, ale většinou u nás moc není co a mám hroznou smůlu na blesky
Jinak nás před chvílí přešla zelená přeháňka, vyjasnilo se a je dusno, tak nevím, možná je dneska ještě nějaká šance na bouřku, ale moc tomu nevěřím Na Moravě to bude pěkně řádit při těch podmínkách
Kokos342
Tak jestli vidím, tak ICON maluje orografické bouřky. GFS naopak maluje bouřky plošnější. Já tedy vůbec nehledím na oblačnost. Tady už paří slunce, takže vliv na to bude minimální (zvláště, když ty nejlepší podmínky budou později odpoledne)..
Čekal bych bouřky plošnější jak v Čechách tak na Moravě.
Negan
Pokud se mi vyplní moje prognóza bude bouřek stejně jako před 10 lety. Právě, že v posledních letech nebylo moc co a tak jsem začal fotit i mraky a všechno zajímavé.
Fotek mám tolik, že nevím co s nimi a tak se o ně rád podělím.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.